Zonnig

Het weerbericht voor morgen is duidelijk.

 

In de voormiddag kan er nog sprake zijn van wat bewolking

 

Maar nadien wordt het zonnig!

Dit is écht een onwaarschijnlijk mooie zomer… In de voortuin staan ondertussen een 5-tal zonnebloemen te pronken. De komende week gaan er daar nog heel wat bijkomen. Alleen de ‘Titan’ is nog lang niet van plan om te bloemen (ondertussen al meer dan 2 meter hoog)

14 gedachten over “Zonnig

 1. Na die lange winter was een goede zomer meer dan welkom. Bijen op de zonnebloemen heb ik hier nog niet veel gezien, maar hommels des te meer. Ik verdenk ze er trouwens van dat ze zich een stuk in hun kraag snoepen aan de zonnebloemen 🙂

 2. Ik word zelf ook super vrolijk van zonnebloemen. De ‘avondzon’ variant is mijn favoriet. En bij ons is de plant ook een trekpleister voor hommeltjes. Ik zoek nog wel een goede plant dat onder de zonnebloem past. Enige tips?

  1. Hier plant ik ze in het veldje Geranium macrorrizheum, een kortbloeiende bodembedekkende ooievaarsbek (die ook wintergroen blijft). In een kleine tuin verkies je dan toch misschien meer een wat langer bloeiende Geranium (maar die zijn meestal niet groenblijvend)

 3. Ben ik de enige zeurpiet die het niet zo’n fantastische zomer vindt? Zomer, dat is dagenlang te warm hebben. Zo 20 graden en een klets, dat vind ik eerder ‘mooi najaar’…
  Wel heel mooie foto’s inderdaad!

  1. Euhhh. Ja, maar dat is je vergeven:-) Het is waarschijnlijk omdat je 15 dagen van die geweldige zomer elders vertoefde. De gemiddelde maximumtemperatuur van juli en augustus 2012 waren 22,5C en 25,1C , in 2013 is dat 26,1 et 24,4C. Vorig jaar 15 regendagen, dit jaar 7. De laatste week is het wat minder, maar dat vind ik meer dan OK

  1. Hier ook iets te laat gezaaid (met succes), er zijn wel enkele opgegeten door de slakken en daarna enkele omgewaaid tijdens de onweders van juli. Volgend jaar ga ik er nog vl meer zaaien en planten, ’t is gewoon een beetje zomer in je tuin

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: