Het leven zoals het is
Comments 12

Aan alle goede dingen komt een einde

Vanaf morgen opnieuw werken. Niet dat ik niet gewerkt heb tijdens deze verlofperiode. De 11 dagen dat ik thuis was werd er gesnoeid, gewied, uitgebogen, water gegeven, aangebonden, geborderzoomd, gras gemaaid, compost omgezet en gewied. Maar dat werken was grotendeels genieten. En er was ook tijd om gewoon te genieten van de tuin, de hangmat, het prachtige weer, de oogst en om nieuwe bewoners te ontdekken.

Vandaag ontdekte ik deze vlinder op de frambozen. Zoals steeds was ik zéér enthousiast, een beestje om te determineren…

Van dat enthousiasme bleef niet veel meer over na enkele minuutjes determinatie op internet. Het is de Frambozenglasvlinder, een beestje dat heel wat schade zou aanrichten bij frambozen (de larve overwintert in de stengel van de framboos).

Exemplaren die ik morgen vind zullen dus weggevangen worden. Ik ga de planten de komende weken ook in ’t oog houden wat betreft vraatschade aan de planten…

Maar dat was dus niet het onderwerp van dit logje. Wel mijn verlof. Had ik al gezegd dat het geweldig was? De vorderingen in de tuin overtreffen mijn stoutste verwachtingen (met dank aan het mooie weer). Vanavond lag de tuin er abnormaal netjes bij (maar ik ben er zeker van dat dat niet lang gaat duren).

Met een  mooie zonsondergang valt het doek over dat verlof. Het blogritme zal dan ook opnieuw wat zakken.

12 Comments

 1. Jammer, he, dat vakanties voorbijgaand zijn:)
  Hier begint morgen ook weer het gewone leven en Junior gaat dan weer naar school. De man heeft nog een paar dagen vrijaf. Maar ook dat gaat voorbij. Helaas…

  Succes met werken weer en ik hoop dat je veel hernieuwde energie hebt opgedaan:)

 2. Hé – heb ik eindelijk weer de weg naar je blog teruggevonden … Ik vond al dat mijn reader je zo weinig toonde 🙂 Heb onmiddellijk het adres aangepast.
  Een frambozenglasvlinder! Eigenlijk sneu dat weg te vangen, je ziet ze niet veel. Hier zitten Appelglasvlindertjes – keigekke vorm hebben die.

 3. Menck says

  Veel werkgenot gewenst. De tuinwerkzaamheden zullen langzaamaan ook op een lager pitje komen te staan. Alhoewel dat in een fruittuin misschien anders ligt dan in een siertuin.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s