Eerste Gezicht Jaargang 1 / 8

Het is opnieuw tijd voor een aflevering Eerste Zicht , een stokje dat vorig jaar in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand tonen meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien.

Aangezien het ondertussen 1 augustus is geworden, is dit de 8ste reeks dit jaar.

Alle foto’s zijn aanklikbaar om meer detail te ontwaren.

De voortuin.

De lavendel (op 07:00) is nu bossig geworden (na drie keer terugsnoeien) en komt in bloei. Zo maak je van een plantje van 0,5 EUR een plant van 3 EUR op enkele maanden tijd. In die pioenenborder is nog steeds kleur te bekennen (maar wel geen pioenen meer). De zaailingen in de border vooraan op de foto zijn de voorbije maand enorm gegroeid en komen nu ook in bloei (Verbena bonariensis en versbacum chaixii) . De mensen die echt moeite doen zien ook de zonnebloemen groeien voor de erker én de kasseistapel helemaal links achteraan die verder gekrompen is wegens borderzoomen.

Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

De tweede foto is een overzicht van de vlindertuin. Hier is de voorbije maand nog vlot bijgeplant en door het warme weer is alles bovendien flink opgeschoten. We zijn er nog lang niet, maar ’t ziet er al iets wat minder maanlandschap uit. Onder de perzikboom doet de Nepeta flink haar best om een bodembedekkende hommellokker te spelen. En zoals hierboven al neergepend, de kasseistapel verkleint zienderogen.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, met zicht op de struikenborder. Het is hier nu  wachten op de terrasaanleg vooraleer we verder kunnen werken(gras aanleggen). De kuip in ’t midden van de toekomstige pelouze is één van de vijgelaars in potten, die tijdelijk verhuisd is. Er hangen twee slaapzakken aan ’t droogrek en er liggen matjes op de grond, want de kinderen zijn terug van kamp. En neen, ik ga de tuin niet opruimen voor deze fotoreeks.

>En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, vanuit het salon. Weinig nieuws onder de zon, links enkele Phloxen in bloei. Het gazon ziet er nog altijd frisgroen uit omdat ik het de voorbije weken niet afreed. Voor de flauwe plezanterikken, ik spreek over het gras achteraan de foto.
Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

De schaduwtuin

Dit deel van de tuin ziet er nog altijd niet uit, net zoals vorige maand. Ik plan alles tegen begin september aan te planten. Het gras onder het plastiek is in ieder geval morsdood.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Zoek de pruimen 🙂

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Hier ben ik dus bezig met de borderzoom aan te leggen rond de pruimelaars, ’t is hier dus tijdelijk een rommelhoop, maar daar lig ik nu niet van wakker. Laat me het gerust weten indien jullie er wel wakker van liggen.

5 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 1 / 8

  1. Je ziet het wel vooruit gaan, leuk om zien! Tof om te merken dat ik niet de enige ben met nog werk in de tuin, wakker lig ik er niet van maar ik ben juist binnen van mijn moestuin onder handen nemen 😉

  2. Op je tweede foto, staat er bijna in het midden, vooraan, een gele bloem. Ken je de juiste naam daarvan? Ik heb ze namelijk ook in de tuin, overgeerfd van de vorige eigenaars – ze zijn hier ver over de 2m hoog en natuurlijk helemaal omgewaaid met de recente stormen; maar wel mooi! Alvast bedankt!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: