Aardbeienoogst

In de Fruitberg draaien we ons hand niet om voor een mirakel meer of minder

1…2…3… én

De bosaardbeien zijn nu erg productief, ik kan dagelijks een groot glas plukken wanneer ik alle planten af ga. Maar dat vergt wel veel tijd en geduld.

Aan de aardbeibakken pluk ik nu zonder enig probleem een halve kg aardbeien per dag.

En dat alles zonder vogelnetten…

In de bakken heb ik ook zo goed als geen schade door slakken. Dat betekent niet dat alles er probleemloos verloopt.
Eén aardbeiras levert nu steevast beschimmelde aardbeien. Deze planten ga ik verwijderen, maar het ras (Lambada) wil ik volgend jaar wel nog eens opnieuw uitproberen.
En de doordragende aardbeien maken helemaal geen (Ostara) of bijna geen (Evie2) nieuwe bloemen aan.

20 gedachten over “Aardbeienoogst

 1. Ik heb hier ook gemerkt dat er bij de doordragers (Charlotte) veel planten zijn die geen nieuwe bloemen maken. Da’s mij vorig jaar niet opgevallen.

 2. Wow, da’s mooi, die foto van die bosaardbeien. Waar haal je die plantjes eigenlijk? (neeeeeeeeeeeeeee, niet beginnen spitten en in een zakje op de bus doen als ik zoiets vraag! ;-)). Ik zou ze ook wel willen inzetten als bodembedekker (en smaakmaker natuurlijk) aan de haag. En mijn aardbeiplanten staan allemaal door elkaar, en ik zou begot niet weten of ze veel of weinig dragen volgens hun ras. Maar ik vermoed dat dat erg pijnlijk klinkt voor een kenner als jij 🙂

  1. Bosaardbeitjes heb ik dit voorjaar uit gekocht zaad binnen voorgezaaid en buiten uitgeplant. Dat ging eigenlijk héél gemakkelijk. De plantjes maken nu al uitlopertjes.

 3. Hier van ’t zelfste, elke dag plukken we met gemak een “”temst vol. En de bosaardbeitjes zijn ook heerlijk @onder de appelboom te koop in elk tuincentrum volgens mij, koop er maar enkele want dat woekert gelijk zot 🙂 Op die nieuwe bloesems op de doordragers moet ik eens letten, volgens mij komt dat wel gewoon, kwestie van een beetje geduld!

  1. Geduld is een schone zaak, maar ik weet niet waar ze dat verkopen.
   Ze verkopen niet overal de wilde bosaardbei, soms een eerder gecultiveerde versie. Enkele kopen is geld weggegooid, met ééntje kom je toe

 4. Hier begint de aardbeienoogst ook goed op gang te komen. Wel mét vogelnetten, want hier worden de aardbeien al aangepikt van zodra ze dreigen te kleuren.
  Bosaardbeien heb ik ook ooit gehad, maar geen idee of die ooit vruchten hebben gedragen. Die vogels, hé 😉

  1. Hier zitten veel merels in de tuin, maar die eten zelfs niet van de bosaardbeien. Ik denk dat die hier goed opgevoed zijn. Eergisteren was er hier wel een groot spreeuwenfeest in de hoogstamkersenboom van de buren.

   1. Ik denk dat wij een heel speciale merelsoort hebben. Volgens de boekses zouden ze de roze en witte aalbessen en de gele frambozen laten hangen tot ze rood worden. Hier laten ze de rode hangen en vreten ze eerst het roze, witte en gele spul op. En zwarte frambozen zouden ook vogelproof zijn. Hier dus niet…

 5. Nu ga je oogsten! En hoe. Mooie opbrengst van al die aardbeitjes.
  Mijn dit voorjaar uit zaad verkregen bosaardbei-plantjes doen het heel goed. Maar vruchtjes, daar zal ik nog op moeten wachten.

 6. Als mijn geheugen me niet in de steek laat, heb ik in augustus terug een 2de golf van aardbeien van mijn Ostaras. Tot die tijd hou ik me bezig met het afknippen van de lopers omdat ik hoop dat de energie dan naar bloemen maken gaat.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: