Fruit
Comments 6

Waaierbomen afl 2

Af en toe moet ge door durven bijten in ’t leven. Zo ook wanneer je een fruitboom snoeit na ’t planten. De platte perzik en nectarine moeten waaierbomen worden, net zoals de andere perziken en abrikozen. De aangekochte boompjes waren flink uit de kluit gewassen boompjes.

D’er hingen ook flink wat vruchten aan.

Nu iets minder…

Dit amandelboompje was ’t zelfde lot ondergaan begin van ’t jaar. Vorige week maandag heb ik de takken uitgebogen (op een warme dag zijn takken makkelijker uit te buigen). Altijd spannend, dat uitbuigen, want te ver uitbuigen is een eufemisme voor een tak afbreken.

Ik heb een soort ‘plan’ in mijn hoofd van hoe ik wil dat de waaierbomen er gaan uitzien. Ik probeer ze dan ook zo te snoeien. Zoals gezegd is dit de eerste keer dat ik zoiets probeer (met niet minder dan 6 bomen tegelijkertijd)

Het boompje is gisteren ook gesnoeid, met dat Masterplan in’t achterhoofd

Nu is het aan ’t boompje om opnieuw te groeien zodat ik verder kan vormsnoeien.

6 Comments

  1. Een masterplan, is dat doorgaans niet een ding dat na een jaar of drie de in de “ijskast” gestopt wordt wegens onuitvoerbaar? 🙂 Mooi, ik hoop dat het helemaal wordt wat je er van verwacht.

  2. Vind dat altijd moeilijk zo drastisch snoeien. Zelfs al weet ik dat het nodig is. Ik ga binnenkort ook een stuk gras afdekken tegen de betonnen plaat om perzikken en nectarines aan te planten.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s