Gasten

Enkele weken geleden plaatste ik een berichtje over het kersvers geplaatste insectenhotel. Gisterennacht ontdekte ik tijdens mijn slakkenronde, de eerste gasten in de dikste bamboetakken van ’t hotel. Zes solitaire bijen (metselbijen) telde ik, verscholen in de dikste bamboetakjes.

De diertjes werden duidelijk gestoord door mijn zaklamp, ik ben dan ook maar onmiddellijk weggegaan.
Maar vanmorgen ben ik toch maar snel een fotootje gaan maken, bijgestaan door het daglicht.

In de andere insectenhotels bespeur ik nog geen leven.

De rosse metselbij is een erg algemeen voorkomende soort. Ze wordt ook ingezet in tuinbouw (vooral omdat ze op het ideale moment uitvliegt, zelfs wanneer het te koud is voor de gewone bij). Dit filmpje  toont dat je een zéér grote kolonie kan aankweken. Ik ga volgend jaar in ieder geval nog enkele hotelletjes bijhangen voor deze bestuivers.

 

12 gedachten over “Gasten

  1. Hier bij ons was er ook al veel bijenactiviteit. Kleine metselbijen en ook een groter exemplaar ,misschien een grote wolbij? Ik hoop van vlug terug fotos te kunnen nemen. Nog veel plezier met je mooie hotelletje!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: