Kruiden

Ik heb hier de voorbije weken al enkele topcis geschreven over mijn virtuele kruidentuin. Enfin, technisch gesproken heb ik al een week een echt, klein kruidentuintje. Geen vierkante meter tuin, eerder een kartonnen-doos-kruidentuintje.

Nadat ik vorige week de bessenkamer had gewied, was het dit week-end tijd om over te gaan tot de actie. Gedaan met de blah blah, gewoon boem-boem!

Vooraan in de tuin ligt een berg kasseien die vroeger een kasseienveld vormden achter ’t huis. Deze zullen de komende maanden of jaren aangewend worden als boordstenen voor borders en houtsnipperpaadjes, maar kwamen hier ook van pas bij het aanleggen van de kruidentuin.

Nadat de nodige greppels werden gegraven, was het tijd om de kasseien te plaatsen. In theorie moeten zo’n kasseien mooi op een laag stabilisé worden gelegd, maar ik heb niet direct zin om  zoveel cement en zand aan te voeren, aan te maken en te plaatsen. Indien de boel snel verzakt, kan ik nog altijd stabilisé gebruiken. Maar de kans is groter dat ik tegen dan mijn plannen alweer wil veranderen.

De vierkantjes in de vakken dienen als ‘stapstenen’.

Enkele eenjarige planten werden ter plaatse gezaaid. Veel exotische kruiden moet je in de tuin niet verwachten, ’t zijn alleen de basics.

Het achterste vak op deze foto is het muntveldje,waar ik in totaal 5 muntsoorten heb uitgeplant; binnenkort zit dus nooit meer verlegen om verse munt wanneer ik  muntthee of Mojito wil.

Tussen de kruidentuin-vakken in staan zwarte bessen struiken, daar ga ik nog mulch aanbrengen

12 gedachten over “Kruiden

  1. En als iemand in combinatie met zijn kruidentuin over Mojito spreekt, dan ben ik altijd heel nieuwsgierig… Ik zou namelijk graag de echte mojito-munt (Yerba buena, Mentha x villosa) in mijn tuin hebben, maar heb die nog nergens kunnen vinden.
    Heb jij die wel? En zo ja, waar heb je die vandaan gehaald?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: