Cadeau

Dit week-end was er hier een bezoeker, net toen ik de nestkastjes aan het ophangen was. Hij vroeg zich af of je daar nu veel genot van hebt, van zo’n nestkastjes op te hangen…

Voor zover ik me kan herinneren hebben nestkastjes zo goed als altijd succes. Niet alleen bij de vogels zelf, ook jonge kinderen reageren enorm enthousiast. Ze kunnen er soms urenlang staan kijken naar de steeds op- en afvliegende ouders.

Mijn petekindje wordt over een week 4 jaar. Haar ouders hebben een zéér grote tuin (> 1 ha) met aardig wat bomen. Hier en daar hangt er een nestkastje, maar volgende week komt er een speciaal nestkastje in de bomen te hangen. Eéntje speciaal voor haar gemaakt,  door haar peter, een onderdeel van haar verjaardagscadeau. Eéntje dat zij mag beitsen.

Om er zeker van te zijn dat ze zich geen pijn doet aan haar nestkastje, heb ik de hele buitenkant geschuurd en de hoekjes mooi afgerond. Bij mijn eigen nestkastjes is alleen de binnenzijde geschuurd…

Ik ben eens benieuwd naar haar reactie. Maar ik kan me die reactie al goed inbeelden. Misschien ook een cadeautip voor andere kinderen?

12 gedachten over “Cadeau

  1. Da’s effenaf een tof cadeau. En zo netjes afgewerkt: chapeau! Je zult er eentje bijzonder blij maken, heb ik het gevoel.
    Of dat een cadeautip is? You bet! Ik heb een schat van een petekind dat de natuur in haar hart draagt.

  2. En volgend jaar krijgt ze toch zeker wel een zelfbouwpakketje cadeau hé? Alle onderdelen netjes op maat gezaagd, en even zorgvuldig geschuurd… maar met de belofte dat nonkel Masj een middagje mee komt helpen om het in mekaar te zetten. Wedden dat dat evenveel succes heeft?!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: