Zomeruur

Dit week-end schakelen we over van winter- naar zomeruur. Voor mijzelf is dat steeds een belangrijk keerpunt. De lange werkdagen leiden tot een somber bestaan in de winter : ik vertrek om 06h45 richting werk om ’s avonds terug thuis te komen na 19h00, tot voorkort in volle duisternis.
Vanaf volgende week ben ik vóór zonsondergang thuis en dus wél op tijd om nog even rond te hangen in de tuin.

Ik vertrek wel opnieuw voor de zon het licht aandoet, maar dat is midden april ook alweer achter de rug. Want ook in april lengen de dagen nog met bijna 4 minuten per dag.

Ik besef dat anderen minder enthousiast uitkijken naar deze omschakeling, vooral de mensen met nog jonge kinderen. Maar zelf ben ik dus wél tevreden dat het winteruur achter de rug is, nu alleen de winter nog de deur wijzen.

Nu koning Winter nog niet direct lijkt af te treden (er wordt nog flinke nachtvorst voorspeld tot midden volgende week) vraag ik me af hoe snel de tuin nu gaat transformeren. Mijn indruk is dat de perelaars en de pruimelaars ongeveer op ’t zelfde ogenblik gaan bloeien, terwijl pruimelaars normaal gesproken toch twee weken vroeger bloeien. We gaan dus waarschijnlijk minder lang genieten van fruitbloesem, maar wel véél intensiever. Een overdosis aan bloesempracht lijkt me onmogelijk, dus dat is in iedere geval geen probleem.

Toch nog een voordeel aan die koude van de voorbije weken : minder kanst op bevriezing van de fruitbloesem.

3 gedachten over “Zomeruur

  1. Bewondering heb ik voor het feit, dat je, ondanks de volle werkweken, kans ziet die prachtige (fruit)tuin aan te leggen, te bloggen en ook nog zo trouw te reageren bij andere bloggers.
    Maar leve het licht en we “mogen” weer vroeger op in de zomertijd.

  2. Leve het zomeruur. Wat mij betreft, mag het winteruur achterwege worden gelaten. ’s Avonds langer licht: dat is toch zoveel heerlijker dan ’s morgens vroeger licht?
    Om maar te zeggen dat ik volop geniet.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: