GAS-boetes voor vogels voederen?

Dit week-end zat het hier weer afgeladen vol, ik heb zo maar even 30 vinken 9 kepen en 8 groenlingen geteld… Hier geen speciale waarnemingen zoals appelvinken, sijsjes, distelvinken en kramsvogels, maar dat gebrek aan kwaliteit proberen we goed te maken met kwantiteit ;-).

’t Zijn een stel ondankbare beesten, die vogels. Ge geeft ze kost en inwoon en wat krijg je ervan terug? Denk ge dat die hun tafel afruimen? Nooit van gehoord.

En dat kakt en schijt hier de bomen (van de buren) onder dat het geen naam heeft.

En in de lente zitten die beestjes nog te fluiten ook, lang voor een normale mens wakker wordt!

Sommigen opperen om vetbolsubsidies in het leven te roepen, maar misschien wachten er ons binnenkort een flink pak GAS-boetes.

10 gedachten over “GAS-boetes voor vogels voederen?

  1. @Zem: toen ik nog met gemengd vogelvoer strooide, zijn er regelmatig wat plantjes Ambrosia uitgeschoten. Nu ik nog alleen zonnebloempitten en vetbollen heb, zie ik die ongeregeldheden niet meer.
    (Overigens geeft Vivara de garantie dat hun voer ambrosia-vrij is. Of eigenlijk niet: het is ‘Ambrosia-getest’, maar dat hoeft dus niet perse te betekenen dat het er niet meer inzit denk ik…

    1. Leuke tekst, dat liedje kende ik nog niet. Je vergeet er ééntje op je lijstje : de bladeren in de tuin niet mooi bij mekaar keren en afvoeren. Ah nog één: de sneeuw niet onmiddellijk ruimen.

  2. Volgens mij woon ik in het verkeerde gebied. Ik wil ook van die groene, gele en appelgevinkte beesten. Hier hangt er iedere dag een eekhoorn ondersteboven tot aan het zakje met nootjes. Ook wel leutig om bezig te zien, maar hij is niet groen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: