Gefladder

Eergisterenavond, zo rond 17h30. Ik zat aan mijn bureau, een teleconferentie te volgen. Ik zag een pop-up verschijnen met de melding van een nieuw berichtje, van mijn vrouw.

‘Ga jij een vogeldierentuin starten of zo? Hier is iemand twee zware pakken komen afzetten van Vivara.”

Ondertussen zitten er hier hele wat kepen (zoals al eerder gezegd, ik heb geen echte groot telebereik dus ’t is behelpen)

Net zoals Muggenbeet heb ik vorige week nog wat vogelvoeder bijbesteld. In totaal nog 30 kg zaad, 30 vetbollen en 12 pindakaasblokken. Want zolang er hier sneeuw ligt, wordt het volop met zaad gestrooid (niet met zout), en het aantal vogels blijft verder toenemen.

Met zo’n bende spreeuwen op bezoek vliegt het eten er wel door

Grappig om steeds weer hetzelfde tafereel te zien : eerst blijven alle vinken in de notelaar zitten. Dan gaan ze met zijn alleen naar beneden, om dan allemaal opnieuw een minuutje later in paniek weg te vliegen naar de bomen…

Ik tel niet minder dan 45 vogels
Een beetje later zijn ze weer daar
om opnieuw met zijn allen te vluchten
Dan zijn de mezen een pak minder schuw
wat weer niet gezegd worden van de specht (die pindakaasblok is vanmorgen opgehangen)
Ik ben wel benieuwd hoe ‘trouw’ de vogels gaan blijven eens de sneeuw weg is…

17 gedachten over “Gefladder

 1. De kepen zijn hier opvallend bang van de mensen. Het minste dat ze zien of horen vluchten ze weg. Blijkbaar echte wilde vogeltjes. Ik vind wel dat ze als dank voor het vele eten dat ze krijgen wel eens mogen blijven zitten zodat ik in alle rust en van dichtbij wat foto's kan maken. Maar 't zijn ondankbare schepsels 😉
  Mooie foto van de wegvliegende vogels.

 2. Heel bekend, dat af en aan van verschillende soorten vogels. Maar dat is wel veeeeeeeeeeeeeeel vogeleten dat je hebt besteld 🙂 En ik dacht al dat ìk me arm betaald had voor die beestjes dit jaar 🙂

 3. Ik heb precies zo'n vogelsilo'tje als jij op de tweede foto van beneden af. Eten ze bij jou ook zo slordig en gooien ze de helft van het zaad eruit of ligt dat aan mijn nonchalante vogeltjes. Het is wel fijn voor de duiven en de merels, want die grazen de bodem af.
  Jaloers op die keepjes…

 4. Ik spreek geen keeps, dus wordt moeilijk.

  Mijn moeder was hier donderdag, en zei dat er veel mussen in de tuin zaten (doelend op de vinken, kepen en groenlingen)… terwijl die beestjes toch echt wel mooi gekleurd zijn (een mus eigenlijk ook)

 5. De mezen zijn ook hier een stelletje smeerlapjes, je ziet het trouwens op de foto van de silo: rechts vliegt er één en ander naar beneden wegens niet goedgekeurd door mijnheer mees.

 6. ’t Was mij ook al opgevallen dat meesjes nogal kieskeurig zijn. ‘k Heb de indruk dat ze de zonnebloemzaden uit de mengeling halen en de rest gewoon naar beneden donderen. Normaal gezien strooi ik niet (katten), maar toch ligt de grond vol met zaadjes.

 7. Van die ‘trouwheid’ der vogels na de sneeuw valt te onzent nog maar weinig te merken. Al het eten bleef quasi onaangeroerd vandaag. Bij deze: ik zal na de winter geheid met een overstock zitten.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: