Levering

Vandaag heeft Bart Dequidt van Boomkwekerij de Linde het bestelde plantgoed geleverd.

Eén hoogstamappelaar (Reinette Dubois), een pruimelaar (Reine-Claude Sanguine de Wismes), één amandelboom (Robijn) en één kweepeer (Vranja), samen met de nodige boompalen.

Ik had deze zomer al besloten om nog één hoogstamfruitboom aan te planten. Dat het een appelboom zou worden was vrij snel beslist, maar de raskeuze was minder evident, waarbij ik lang twijfelde tussen Reinette Dubois en Transparante de Lesdain, twee appelrassen die vrij recent op de RGF-lijst zijn toegevoegd. Het uitstekende stuifmeel van Reinette Dubois was uiteindelijk van doorslaggevend belang.

Met deze levering zijn we bijna aan het einde van het aankopen van plantgoed voor onze fruitcollectie. Twee Nashi-peren, twee abrikozenbomen en een perzikboom staan al enkele weken ongeduldig te wachten om uitgeplant te worden.
Eén perzik (Avalon Pride) en een oranje framboos (Valentina) zijn besteld en moeten nog afgehaald worden. Daarna is het gedaan met aankopen, en start het plukken.

Alle bomen met blote wortel zijn ondertussen vakkundig ingekuild.
Ik hoop al deze planten nog voor kerstmis te kunnen planten (zodra de grondwerken uitgevoerd zijn).

8 gedachten over “Levering

  1. Ik was vorige week nog aan het denken 'zou ik het nog riskeren te bestellen voor de najaarslevering?', maar ik zou precies toch te laat geweest zijn. Dan maar rekenen op de toer in het voorjaar 🙂
    Veel plezier met het planten!

  2. Wist niet dat de Linde ook aan huis levert. Dat opent perspectieven.
    De Avalon Pride heb ik een paar jaar geleden gekocht, dit jaar voor het eerst vruchten maar het bleken witte perziken te zijn.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: