Nectar voor de zwijnen

Op dit ogenblik is een groot deel van mijn tuin nog één groene vlakte. Ik heb er wel al enkele planten neergepoot om wat insecten te lokken, maar de opkomst is bedroevend. In de herfst had ik hier vorig jaar wel vrij veel vlinders (Atalanta, Grote Vos en Dagpauwoog), maar nu moet ik me tevreden stelen met foto’s van bloemen zonder beestjes op. Er staan hier nochtans heel wat gulle nectarplanten in bloem…. 
Verbena bonariensis
Verbascum chaixxi
Veronica longifolia
Ik heb ook een hele verzameling ooievaarsbekken ter evaluatie. Drie staan er nu in bloem, er moeten er nog een klein tiental volgen.
Geranium endressii
Geranium pratense
Geranium ‘Rozanne’

Geranium pratense heb ik vorige week vanuit de biodiverse tuin meegebracht (nogmaals bedankt). Zelf had ik tot nu toe alleen maar cultivars van deze inheemse schoonheid gevonden in de winkel, die geen van allen kunnen tippen aan de schoonheid van het origineel.

In een hoekje van de tuin staat een plant die wel bezoek krijgt van insecten, maar dan niet voor de bloemen/bessen

Hypericum
De bladeren vallen wel in de smaak bij een bladsnijder (waarschijnlijk de Grote Bladsnijder). Ik heb de diertjes wel nog niet in actie gezien… In mijn vorige tuin had ik die diertjes ook .
Verder staat ook de grote pimpernel in bloem, prachtig in zijn eenvoud, ook het blad is zéér mooi. Deze gaat in grote schaal toegepast worden in de border.
Het moeten trouwens niet altijd de bloemen zijn die in beeld komen. Deze zaaddoos van een akelei is ook een gewenst object voor de lens

2 gedachten over “Nectar voor de zwijnen

  1. Bovengenoemde planten zijn goede verspreiders; de komende jaren wordt het een bloemenzee, wacht maar af…
    Het laatste akeleizaaddoosje is heel mooi gefotografeerd!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: