Nog wat fruit

Ook dit jaar heb ik weer flink wat Paw-paws. Probleem is dat ik ze zelf niet lust (een probleem met de textuur).

Verder rijpen er op de valreep nog net enkele vijgen af. Het is dit jaar een slecht jaar geweest wat betreft vijgenoogst. We hebben nog een vrij late vorstprik gehad in april (-3°C) en dat heeft zeker niet geholpen. Maar ik denk ook dat mijn selectie van rassen misschien niet perfect is.

Ik heb indertijd enkele planten weggeschonken, en wanneer ik de oogst van één van die rassen bij mijn zus zie, denk ik dat ik de beste vijg heb weggegeven. Deze winter ga ik behoorlijk wat stekken van die plant nemen, zodat ik die hier opnieuw kan aanplanten.

7 gedachten over “Nog wat fruit

 1. Eergisteren pawpaw geproefd bij kwekerij “Bois de rode bos” en vond het zeer lekker, ook de textuur kon me bekoren. De kwekerij gaat expliciet op zoek naar variëteiten van de meer exotische fruit soorten die laat bloeien en snel vrucht opbrengen, een bezoekje waard.

 2. Ik was even verrast. Ik ken de Pawpaw als papaya. Maar dit is een andere soort, de Asimina. De echte pawpaw dus. Ik ken deze niet. Wel een mooie boom volgens de plaatjes op Google.

 3. Dag Tom,
  Weet jij waar ik in de buurt herstframbozen,blote wortel, kan kopen?

  Met vriendelijke groet,
  Joeri Gielis

  0486 05 56 72

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: