Asters

Zo laat op het seizoen is er steeds minder kleur in de tuin (toch wat bloemen betreft). Het zijn vooral de Asters die op dit ogenblik wat kleur brengen. Deze Aster ‘Treffpunkt’ is een nieuwe in mijn tuin, de plant sprong er echt uit in de kwekerij. Wordt ongeveer 80 cm hoog, en is een kruising van Aster novi-belgii x A. cordifolius.

Aster ‘Vasterival’, lichtroze en vrij hoog (140 cm) is ook nieuw voor me. Deze vervangt Aster umbellatus ‘Weisser Schirm’ die veel te fel woekerde en niet droogtebestand was. Deze plant zou ook sterk groeien, maar beheersbaar.
Deze is eigenlijk een vergissing. Ik had Aster novii-belgi ‘Weisses Wunder’ gekocht voor de pluktuin terwijl ik Aster novae-anglia ‘Herbstschnee’ moest hebben. Een sterk en gezond groeiende aster.
Aster thomsonii, samen met Aster frikarti x Mönch mijn favoriete aster : zeer lang bloeiend (al van juli) met grote bloemen. De planten worden mooier met de jaren.
Aster novae-angliae ‘Barr’s Pink’ staat er een beetje werkloos bij. Normaal is deze plant in het najaar een trekpleister voor dagpauwogen, maar door de ellendige droogte zijn die weer amper vindbaar
Aster turbinelles kleurt ieder jaar rood voor de plant in bloem komt.

7 gedachten over “Asters

  1. Inderdaad, asters zijn schitterende herfstbloeiers. Gecombineerd met grassen, schizostyllis, sedum, herfstanemonen en chrysantemums ziet je tuin in de herfst er prachtig uit. Spijtig dat sommige zich zo snel verspreiden, bijzonder in grond met veel compost. Fijne week.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: