Helenium ‘Sahin’s Early Flowerer’

Twee jaar geleden, bestelde ik me, in volle lockdown, een aantal Heleniums. Ik kreeg van deze Helenium ‘Sahin’s Earky Flowerer’ 6 mooie, gezonde planten opgestuurd, met 5-6 ogen.

Ze kregen een plaatsje in de vlindertuin, waar ze, in vergelijking met alle andere Helenium-cultivars, uitstekend groeiden.

Toen ik begin vorig jaar de bloempluktuin aanlegde, heb ik één van deze 6 planten uitgegraven, en de plant gescheurd in twee delen. Eén deel plantte ik terug aan, het andere deel heb ik oog per oog gescheurd (dus alle stengels apart gescheurd, elke stengel mét een beetje wortel).

Dat leverde me iets meer dan 20 jonge planten op, die ik 3-4 weken later in de bloempluktuin uitplantte. Deze jonge planten groeiden vorig jaar zeer goed, en zijn dit jaar allemaal al stevig uit de kluitengewassen exemplaren.

Dit veldje Heleniums komt dus voort van één plantje, twee jaar geleden…

8 gedachten over “Helenium ‘Sahin’s Early Flowerer’

  1. Dus in het voorjaar vóórdat de planten uitlopen, ze uitgraven en delen? En dan enkele weken in potjes zetten voordat je ze uitplant? Zou dat ook met Lamium Orvala lukken? Want ik kocht die dit jaar in de Vlindertuin maar zou er wel nog wat meer willen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: