Boeketje

De pluktuin levert nu voldoende planten voor een aantal boeketten per week. Zoals al eerder aangegeven, gebruik ik hier alleen maar vaste planten.

Een aantal van de ‘tips voor snijplanten op internet’ levert wel gewoon ronduit slechte snijbloemen op. Een aantal andere vaste planten blijven uitzonderlijk lang goed in de vaas.

Daarom werden er dit week-end nog enkele wijzigingen doorgevoerd in de bloempluktuin. De underperformers werden gerooid onder het motto ‘ander en beter’. Verder waren enkele rozelaars duidelijk niet zo ziekteresistent, ook zij zijn vervangen door rozen waarvan ik weet dat ze het goed doen in de tuin.

Eén van de nieuwe aangeplante planten in de pluktuin is een grote groep Thalictrum delavayi ‘splendid’. Dat zou ook een uitzonderlijk goede snijbloem zijn, maar ik betwijfel het echt wel of ik daar ooit ga van ‘knippen’.

10 gedachten over “Boeketje

  1. Ik heb dezelfde ervaring. Komt misschien door de kleigrond hier in Katwijk. Wat zijn wat jou betreft echt aanraders voor de pluktuin?

    1. Tot nu toe erg enthousiast over Aruncus, Astrantia, Delphinum lutea, Helenium , Echinacea, Veronica, Veronicastrum, Sansguisorbia, Rudbeckia, Amsonia, Pentaglottis, Nepeta.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: