Fruit

Het eerste fruit is ondertussen rijp. De eerste frambozen zijn er, maar ook de saskatoons en de krenten zijn rijp. De zwarte bessen en de aalbessen begin al aardig te kleuren, ik vermoed dat ik over twee weken weer een overdaad aan vers fruit heb.

We hebben een eigenaardige winter achter de rug. De late vorstprik heeft alle vruchtzetting bij kweepeer, abrikoos en mirabel teniet gedaan en de oogst van de amandel gedecimeerd. Maar al het andere fruit (ook perzik, kiwi, cassis, braam, blauwbes, peer, appel, kruisbes, framboos, …) lijkt overvloedig aanwezig. Door de zachte winter gaan de vijgen dit jaar erg vroeg rijpen.

12 gedachten over “Fruit

  1. Hier is ’t een fiasco… Heb ‘enkele’ frambozen, en meerdere dode planten, elke dag meer, nooit gehad voordien… Met volle moed wachten op de tomaten/patatjes, misschien wordt dat wel iets…
    Lie(f)s.

  2. Opvallend is dat voor het eerst in 10 jaar de blauwe bessenstruiken hier afgeladen vol hangen. Ik had ze al lang opgegeven, want op een paar besjes na brachten ze niets op, zelfs al zien de struiken er niet slecht uit. Het was er alleen nog niet van gekomen om ze weg te halen, ze staan in mijn “bos”(je) waarvan ik nog op de heraanleg lig te broeden. Ik ging er gewoon van uit dat onze kalkhoudende grond niet zuur genoeg was en ze te veel in de schaduw stonden….maar ik heb nu zo’n vermoeden dat “droogte” een meer doorslaggevende rol heeft gespeeld in het uitblijven van de besjes. Alle nattigheid die we vorig jaar over ons heen hebben gekregen heeft hier wel meer veranderingen in de tuin teweeggebracht.

  3. Er is weer heel wat heerlijks op komst op de Fruitberg!
    Hier zijn de zwarte bessen ook veelbelovend.
    Maar het bessenbosje was de afgelopen droge jaren ook hier echt aan het kwijnen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: