Opportunist

Enkele weken geleden waren de de drie insectenhotels bijna volgeboekt. Toen ik wat later de tuin in liep, viel me op dat alle stengels uit één van de hotels op de grond lagen. Alle gangen van de houtblokken waren ook leeg geroofd.

De dader kon ik niet op heterdaad betrappen. Ik plaatste alle stengels terug in het hotel; en beschermde het hotel met gaas (20 x 20 mm), iets wat ik al wat langer van plan was maar wat had uitgesteld. De stengels werden nadien niet meer uit het hotel geroofd…

Enkele dagen later was ik in de tuin aan ’t werken en hoorde ik een vreemd geluid. Ik was benieuwd wat ik hoorde, en betrapte een grote bonte specht op heterdaad, aan het tweede hotel.

Ook hier werd dan maar onmiddellijk gaas ter bescherming aangebracht, maar de snodaard heeft nadien toch nog een gaatje in het gaas gevonden. Maar zo slim was dat beest niet, want hij/zij maakte opnieuw hetzelfde kabaal, dus ik was snel ter plekke.

De dag nadien vertrok in naar mijn werk. Ik was er eigenlijk voor bevreesd dat de specht gewoon een gat zou kloppen in de houten planken, maar dat doet zo’n specht dus niet.

Ook het derde, kleinere insectenhotel werd van beschermgaas voorzien. Ook hier is de vullingsgraad erg hoog.

Ik vind het wel gek dat zo’n gaas voldoende is om die vogels tegen te houden, volgens mij zou die specht nog altijd een groot deel van die gangen moeten kunnen bereiken. Maar ik ben iig blij dat die het niet probeert. En de solitaire bijenlarven ook.

6 gedachten over “Opportunist

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: