Veel volk

’t Is op dit ogenblik behoorlijk druk in de tuin. Het aantal Atalanta’s blijft toenemen, ik zie nu in totaal 40-50 vlinders in de tuin rondfladderen. Ik zie ondertussen ook wel een tiental dagpauwogen, een distelvlinders, nog redelijk wat koolwitjes en één Gehakkelde Aurelia.

Naast deze aster novae-angliae zijn het vooral de klimop, Verbena bonariensis en de Heptacodium miconioides die veel volk trekken. Het blijft ook volgende week nog warm, ik vermoed dat er alleen maar meer volk richting onze tuin zal afzakken.

9 gedachten over “Veel volk

  1. Ongelooflijk hoeveel vlinders er vandaag in de tuin vlogen Heel veel dagpauwogen (massa’s) atalanta’s en enkele gehakkelde aurelia’s. Ook heel veel citroenvlinders maar dan in groep met 4/5 tegelijk. Ik geloof dat ze doorgeseind hadden dat er honderden asters , echinacea’s, sedums en vele andere vaste planten in bloei stonden. Ook zaten er op verschillende rijen wortelen welgeteld 7 rupsen van de koninginnenpage. Gaan die zich nog ontpoppen in de herfst ?

  2. Hier ook enorm veel vlinders. Enkele weken geleden lieten we filmpjes voor ons boek maken. Ze vlogen gewoon ongevraagd steeds door het beeld! Wat we natuurlijk helemaal niet erg vonden. 😊

  3. Yep ook hier waan je je in een vlindertuin, enkele weken geleden waren het de koolwitjes , maar nu zijn het vooral de atalanta’s die de aandacht opeisen. De dagpauwogen zijn dan weer en masse aanwezig in hun rupsstadium (heb dan ook veel brandnetel staan) …dat beloofd voor volgend jaar.

  4. Prachtige foto’s, wat een genot al die vlinders. Bij ons is het momenteel wat stiller nu de vlinderstruik zo’n beetje uitgebloeid is

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: