Veel volk

Na mij deze morgen met wat wereldse dingen bezig te houden (winkelen), begon ik deze namiddag onder een heerlijk zonnetje te werken in de tuin. Onder meer de abrikozenbomen moesten nog gesnoeid worden. Terwijl ik mijn ladder probeerde te laveren tussen de planten in de nectartuin, viel me ineens op dat er wel redelijk wat Atalanta’s zaten. De voorbije dagen zag ik er wel sporadisch enkele fladderen, maar nu zag ik er veel. Even een pauze nemen (tsja, technisch gezien was dat zelfs geen pauze want ik was nog niet aan ’t werken) om wat te tellen, en ik zag alleen in dat stukje tuin 32 Atalanta’s. Met de exemplaren in de rest van de tuin kom ik ergens rond de 40 exemplaren. Zoveel zag ik er nog nooit hier.

Veel minder zichtbaar dit jaar zijn de solitaire bijen, ik vraag me af of de soorten die ondergronds nestelen veel last hebben gehad van de veelvuldige regen? Ik zie alleen enkele behangersbijen, af en toe een kegelbij en vooral heel veel tronkenbijtjes. En dat zijn soorten die nestelen in boorgaten (en dus gebruik maken van insectenhotels).

Daarna alles wat gesnoeid moest worden gesnoeid, het snoeiafval onmiddellijk in de hakselaar gegooid en nog even wat genoten van het mijn ‘wildernis’.* Kortom, een ideale vakantiedag.

4 gedachten over “Veel volk

  1. Heerlijk om zoveel atalanta’s te spotten: uitzonderlijk.
    Ik schat dat ik hier niet meer dan een tiental heb gezien, ook al veel meer dan vorige jaren.
    De bij staat er prachtig op.
    Hartelijke groet, Zem.

  2. Prachtige foto van de bij op de helenium (?). Hier ook verscheidene atalanta’s gespot maar niet zoveel als bij jou. Wat ik meer en meer zie in de tuin is de Spaanse vlag. Vandaag ondanks de menige regenbuien toch heel veel koolwitjes en enkele dagpauwogen en atalanta’s gezien.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: