Ook deze bloedwortel staat nu in bloei in de schaduwtuin. Ook een plant met een verhaal. Toen ik deze twee jaar geleden kocht was de plant anderhalve maand later – ergens in juni – al helemaal verdwenen boven de grond.
Ik was er zeker van dat ik deze dus kwijt was, maar niets was minder waar. Vorig jaar kwam hij mooi terug uitlopen, maar één van mijn kippen vernielde beide exemplaren van deze plant volledig. De planten liepen nadien opnieuw bescheiden uit, zonder te bloeien.
Dit jaar zijn de planten toch uitgegroeid tot mooie planten. Ook de bloemen mogen er wezen, ook al had ik waarschijnlijk toch liever de wildvorm gekocht. Deze ‘Paint Creek Star’ onderscheid zich van de wildvorm doordat hij 16 bloemblaadjes heeft ipv 8, en door het feit dat deze bloemblaadjes heel wat langer zijn.

De plant is afkomstig uit de familie van de papavers en zou een trage groeier zijn. De Nederlands naam ‘Bloedwortel’ is een gevolg van het rode sap dat beschadigde wortels afscheiden. Ik kocht deze plant in eerste instantie vanwege het mooie blad. Ook hier zou de bloei zeer kort zijn.
Ik hoop dat dat ook met enkele planten van mij gebeurt dat ze terugkomen.
Ik vind die lange bloemblaadjes juist heel mooi, een beetje rommelig, daar hou ik van.
Een ‘bi-joetje’!
Lie(f)s.
Blad zowel als bloem zijn mooi.
Weer een nobele onbekende ontdekt!
Zulke planten moet je kopen voor het prachtige blad want de bloei is maar van korte duur. Fijn weekend.
Wat een kieken, die kip van jou! Ik vind het een heel mooi bloempje en je hebt er weer een prachtige foto van gemaakt.