Potplantexperiment

Ik heb er een tijdje geleden al eens over geschreven. David Goulson had vorig jaar tijdens een interview voor het programma Gardener’s world aangegeven dat rolklaver een leuke potplant was voor op het terras: zeer lange bloei, mooie bloempjes én bovendien een uitstekende dracht- en waardplant.

Rolklaver

Ik ben daarna onmiddellijk in de beemden op zoek gegaan naar het plantje, en heb één klein stekje van een grote populatie geoogst. Dat plantje is vorig jaar en ook deze winter nog enthousiast gegroeid, zodat ik heb beslist de plant op te potten in een 5 liter container. Het zaad van deze plant verspreid ik ook door de fruittuin en de bloemenweide.

Rode klaver

Ik heb nadien ook nog een rode klaver en witte klaver opgepot, en ook deze planten groeien uitstekend in containers. Ze staan er ondanks een winter buiten staan mooi en fris bij. Ook zij verlangden een grotere pot.

Witte klaver

Deze planten gaan enkele andere planten in potten vervangen die wat mij betreft te arbeidsintensief zijn wegens onder meer niet volledig winterhard,…. Deze planten bloeien ook allemaal van in de lente tot de herfst… En mensen noemen dit onkruid, maar klavers zijn gewoon prachtige planten, met mooi blad en bloemen.

5 gedachten over “Potplantexperiment

  1. En wat meer is: rolklaver doet het prima op alle bodemsoorten, tot zelfs in duinenzand toe. Als bonus krijg je er het bezoek van het Icarusblauwtje bovenop.

  2. Ik heb je dat ‘tijdje geleden’ nageaapt en ook een potje gevuld met rolklaver. Het plantje staat nog even mooi. Ik zal het ook een grotere pot moeten geven. Heb je de webinar van Velt met Dave Goulson gevolgd? Was heel boeiend!

  3. Ik kan je tevens de neefjes van jouw klavers aanraden: Veldlathyrus en Boslathyrus en Knollathyrus. De moeite om ook eens in pot te proberen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: