Lespedeza bicolor

Eigenlijk is de zoektocht naar een plant soms leuker dan het effectief vinden van de plant. Toen ik deze plant aankocht, was ik al een tijdje op zoek naar de Lespedeza thunbergii (bijna een jaar). Hij stond wel in de catalogus van een aantal plantenkwekerijen, maar hij was nergens beschikbaar.

Toen ik hem dan uiteindelijk aantrof, stond er nog een andere soort. Lespedeza bicolor. Die stond al in bloei, in kleuren die ik echt heel mooi vond. De plant stond ook overladen vol met bloemknoppen. En de plant zou wat steviger groeien en wat minder groot worden…

Ik besloot dus om dus voor een exemplaar van die laatste te gaan, en dus toch niet de plant te kopen waar ik al zo lang naar op zoek was.De plant hoort thuis in de familie van de Fabacea (vlinderbloemigen) en is afkomstig uit Azië. Hij wordt tot nu toe vooral bezocht door hommels, en gaat duidelijk nog even doorgaan met bloemen.

3 gedachten over “Lespedeza bicolor

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: