Warmteminnaar

Nog een hele mooie, deze Salvia azurea. Deze plant is afkomstig uit Noord-Amerika en onderscheidt zich van andere salvia door het langwerpige smalle blad, waardoor deze plant ook zonder bloemen al een waardevolle toevoeging is aan de borders. De plant zou redelijk winterhard zijn, ik heb voor de zekerheid enkele stekken genomen die ik beschut laat overwinteren.

Blad van deze Salvia

Deze is dit voorjaar aangeplant in de voortuin, waar hij de hele dag in volle zon staat, noodzakelijk voor een weelderige bloei. Het is in ieder geval een snelle groeier. Einde augustus begon deze aarzelend te bloeien, maar van zodra het kouder werd stopte die bloei. Deze heeft echt warmte nodig voor een uitbundige bloei en is een plant om ‘Indian Summers’ van extra kleur te voorzien. Nu de temperatuur weer (veel te) hoog is, begint hij terug te bloeien.

Salvia azurea wordt ongeveer 120 cm hoog, heeft graag een droge, warme plek maar en een beetje ondersteuning nodig (want hij waait nogal snel om).

Eigenlijk lijkt deze flink op Salvia uliginosa, met dat verschil dat deze bloemen een pak groter zijn en ik het blad van deze echt veel mooier vind. De S. uliginosa bloeide uitbundiger maar is hier in een natte winter gewoon verdwenen. En aangezien ik deze planten rijkelijk aanplantte, ik verwacht dat deze volgend jaar ook veel beter gaat bloeien. Als ik hem kan overhouden…

8 gedachten over “Warmteminnaar

  1. Met dergelijke planten neem je altijd risico’s, maar ze zijn daarentegen meer dan de moeite van het proberen waard.
    Zelf heb ik enkele salvia’s elk apart in voldoende ruime en geperforeerde potten gestopt en die ingegraven. Voor de eerste nachtvorst diep ik ze op en breng ik ze onder in schoonvaders ruime serre.

  2. Prachtige kleur. Met de aanplant van salvia’s heb je altijd het risico dat ze verdwijnen. Had enorm veel salvia’s ulginosa en na enkele jaren bloei waren ze in de lente opeens allemaal verdwenen. Neem zeker veel stekken .

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: