Een eetbare potplant

Deze Chinese bieslook is, net zoals onze bieslook een erg mooie plant. Hij bloeit erg lang, en de bloemen zijn – wederom net zoals bij bieslook – echt lekker.
Het blad kan gebruikt worden zoals bieslook, maar deze bladeren zijn hier wat dikker en steviger, en ze hebben eerder een knoflooksmaak.

Zelf eet ik gewoon af en toe een bloempje op.

7 gedachten over “Een eetbare potplant

  1. Ik zou eens moeten leren de bloempjes op tijd te verwijderen maar dat vind ik dan weer zonde. Daardoor gedraagt de Chinese bieslook zich hier als onkruid. Maar de blaadjes gesnipperd op gebakken nieuwe patatjes uit den hof da’s ook lekker zeh 😊

  2. Ik moet die plant echt eens beginnen gebruiken. Maar ik blijf er altijd af omdat ik het zo’n mooie bloempjes vind. 🤔 hmmm – dat heb ik ook met bloeiende bieslook eigenlijk. Maar bij de volgende gebakken patatjes is er zeker Chinese bieslook bij!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: