It’s Beyond My Control

Ik vraag me af wie zich nog herinnert uit welke film deze quote komt. En niet vals spelen heh!

Ik ben dus nog wat plantgoed gaan kopen. Eén hoek van de nectartuin stond me absoluut niet aan (een stuk van 3-4 m²) en is helemaal heraangelegd. In dat hoekje staat nu Indigofera amblyantha, Salvia viscosa, Cephalaria flava, Geranium ‘Tiny Monster’ Phuopsis stylosa ‘Purpurea’ en Penstemon hirsitus ‘Pygmeus’.

Toen het plantgoed aangeplant stond was er toch nog altijd iets niet in orde. Maar wat er mij niet aanstond, zag ik pas ’s avonds. Op die plek loopt het padje tussen de twee borders ongeveer 3 meter rechtdoor, dat wringt dus echt gewoon. Doet echt niet natuurlijk genoeg aan. Dat moet ik dus nog aanpassen.

In de nectartuin stond ook een grote groep Caryopteris ‘Heavenly Blue’. Ik wist dat die heel makkelijk te stekken waren en had me indertijd één plantje gekocht waardoor ik enkele maanden later 7 of 8 flink gegroeide stekken kon aanplanten. Kwestie van de tuin snel vol te krijgen. Het is een prachtig bloeiend struikje in het najaar, maar de rest van het jaar echt wel een beetje saai. Daarvan zijn er nu enkele gesneuveld en vervangen door Baptisia australis minor ‘Dark Blue‘.

Verder ook nog aangeschaft wegens veel te mooi om niet aan te schaffen: een onbekende Scutelleria (waarschijnlijk S. tournefortii) om in de voortuin te planten.

28 gedachten over “It’s Beyond My Control

 1. Aha die quote was na de film lang bij mij blijven hangen. Ik zie de beelden nog voor me. Adel, middeleeuwen, paleizen, prachtige gewaden, sfeer van intriges. Hoe was de titel weer?

 2. Ik denk spontaan aan ‘The Unbearable Lightness of Being’. Zálige film. 😉
  Ik vermoed dat iedereen het je wel direct vergeeft als ze je ogen zien blinken, blij als een kind in een snoepwinkel, met zoveel nieuwe plantjes. Ik ben nu echt wel benieuwd naar dat nieuw stukje nectartuin 😊

 3. Heerlijk nieuw plantgoed!
  Krijgt wel meteen de hittegolf over zich heen straks, maar daar is mijnheer Fruitberg zelf nog bij 😉

 4. Films interesseren me niet, maar van je plantenkeuze word ik wél lyrisch. Wordt vast erg fraai, doch hou de gieter bij de hand volgende week.

 5. Indigofera is een prachtige struik; Je moet hem in zaad laten komen dan zaait hij zich uit. ook een goede keuze gemaakt met de cephalaria en phuopsis stylosa. Geef ze veel compost dan heb je snel een flinke plant. Prachtige scutellaria.

 6. Ik kende de film niet, dus heb ik wél gespiekt, en ik ken ook veel van de planten niet die je me hier leert kennen. Wat zegt dat over mij? 🙂

  1. Hehe. Evil mind at work. Ik zal nog wat meer die hebberigheid aanjagen. Ik heb nog een andere Scutellaria gekocht, Scutellaria serrata. Toen ik vanmorgen in de vlindertuin aan ’t werken was kwam er een kolibrievlinder op die plantjes afgevlogen. Nog nooit zag ik een kolibrievlinder zo lang ter plaatse hangen voor één individueel bloem. Hij bleef 4-5 seconden hangen voor iedere individuele bloem van die scutellaria.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: