Bosorchis

Naast de gevlekte orchis (die nog moet starten met bloeien) bloeit er nu een bosorchis in de bloemenweide. Het is een ‘witte’ bloemvorm*.

Er is blijkbaar wat discussie of de bosorchis een ondersoort is van de Gevlekte orchis of niet. Ik onthou vooral dat ik het echt wel een mooi ding vind.

*Technisch gezien kan ik op het moment dat ik dit schrijf moeilijk gaan controleren, want er is hier een klank-en lichtspel bezig buiten, samen waterpret.

15 gedachten over “Bosorchis

  1. Prachtige bosorchis Heb ik nog niet gezien in onze tuin. Hadden vroeger enorm veel gevlekte orchis bij de eerste vijver, met 10-tallen stonden ze daar te schitteren. Heb ik nooit gekocht zijn daar spontaan gekomen. Onze vrienden van Natuurpunt die tijdens de Open Tuindagen de tuin bezochten waren zeer verbaasd over het aantal en de spontane groei. Door de vijver te dempen 2 jaar geleden (droogte en hitte) zijn ze verdwenen, maar enkele weken geleden merkte ik op dat er 2 bloeiden bij de darmera peltata die ik op een andere plaats geplant had. Waarschijnlijk zaden of stukjes wortel die bij het verplanten van darmera meegekomen waren.

  2. Heel fraai, die witte bosorchis. In onze tuin komt enkel de gevlekte orchis voor, vrij veelvuldig zelfs. Het zijn stuk voor stuk pareltjes waar je blijft bij stilstaan.
    Regen? Onweer? Stuur ’s een beetje richting de kust, wil je? Hier is nog geen spat gevallen.

    1. Ik had voor gisteren geen regen aan de kust voorzien. Ik dacht, die mensen hebben daar al een gigantische ‘waterfeature’, die hebben dat niet nodig. Maar dat wordt volgende week rechtgezet. Het ziet er naar uit dat er nog heel wat hemelwater gaat geoogst worden deze week (ik hoop ook aan de kust)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: