Overijverig

Ik hou nogal van eenvoud. Design dat sober is. Geen tierlantijntjes. Passiflora caerulae, en eigenlijk zowat alle leden van het geslacht, geloven niet in eenvoud. Ze lijken wel ontwikkeld door iemand die teveel tijd had en dan maar dingen bleef toevoegen aan het ontwerp. Maar toch kan ik ze wel smaken. Dit jaar bloeit de plant voor het eerst.

Het merkwaardigste aan deze grote bloemen maar één dag bloeien…

Deze plant is een uitstekende bijen-en hommelplant, de bloemen leveren veel nectar en stuifmeel, de nectar heeft een zeer hoog suikergehalte (48%).

14 gedachten over “Overijverig

  1. Ik heb datzelfde gevoel tegenover dahlia’s: pompeus, overdadig, schreeuwend om aandacht. Daarom plant ik er zelf nooit, nuchter als ik ben. Maar als ik ze elders zie, zoals in het Vrijbroekpark in Mechelen, kan ik niet anders dan ze sprakeloos maar stiekem bewonderen. Met lichte schaamte uiteraard, en met de hoop dat niemand mijn bewondering opmerkt. Ach, de charme van de kitsch!

  2. Daar kan ik in met je meegaan: mijn voorkeur gaat ook uit naar de wat bescheidener bloemen.
    Al mogen bepaalde “schreeuwlelijkers” soms we even de kans krijgen.
    De passiflora is ingewikkeld in zijn bouw, maar schitterend in het fijn afgestemde kleurenpalet: op jouw mooie foto’s is dat goed te zien.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: