Een mooie

Toen ik vanmorgen door de tuin liep, viel me deze akelei-bloem op. Aangezien ze net naast een ‘normale’ akelei stond met dezelfde kleur, dacht ik eerst dat het een bloem was van die plant waarbij de bloemblaadjes weggevallen waren.

Maar toen viel me op dat deze bloem dus ook geen sporen heeft.

Ze is bovendien een heel stuk groter dan een normale akelei-bloem.

Ook het bonte blad maakt deze toch een aparte verschijning.

Ik heb het plantje gemarkeerd, ik ga alvast het zaad van deze plant gecontroleerd uitzaaien, en het plantje dit najaar verplaatsen naar een andere plek in de tuin, zodat ik de bestuiving kan controleren. Deze zou ik echt wel graag houden.

13 gedachten over “Een mooie

  1. Inderdaad een specialleke. De vraag is natuurlijk of deze akelei als je hem zaait soortecht gaat terug komen. Maar het is altijd het proberen waart. Dat is juist het spannende aan tuinieren

    1. Dat staat inderdaad niet vast. Maar ik kan op zijn minst toch proberen. Ik heb de akelei die ernaast staat uitgetrokken, er staan nog een tiental bloemknoppen op deze plant…

  2. Spannende variatie! Ben benieuwd of het zaad óók weer dezelfde spoorloze bloemen voort gaat brengen.
    We horen het tzt!

    1. Er zijn nog akeleien met bloemknoppen, ik vermoed nog minstens twee week bloei te hebben, vooral van de akeleien die wat meer in de schaduw staan dan. Ik vermoed dat dat het verschil tussen jouw wat zanderige grond (dacht ik toch) en mijn zware leem, die warmt wat minder snel op…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: