Alles komt terug

Vorig jaar overgroeide de krabbenscheer de hele vijver. Ik denk dat het dit jaar niet anders gaat zijn. Dit zijn nieuwe ‘baby-plantjes’, die door één van de planten die ik vorig jaar overhield worden aangemaakt. Dat zijn dus zes nieuwe plantjes. Ik heb een vijftiental krabbenscheren overgehouden vorig jaar, iets zegt me dat ik opnieuw zal moeten optreden, want zowat alle krabbenscheren doen mee aan het ga heen en vermenigvuldig U.

In de vijver zie je nu ook redelijk wat (draad) alg liggen. Ik verwijder die niet, ook vorig jaar was die aanwezig, maar door de groei van alle planten in de vijver wordt die draadalg gewoon grotendeels weggeconcurreerd. En ik zie er ook heel wat salamanders in rondzwemmen.

Gisteren ook nog een leuke waarneming: voor ’t eerst in twee jaar een blauwe reiger in de tuin, die landde in de notelaar en onze aangelegde poel/vijver eens kritisch bekeek. Ik vermoed dat hij de kikkers te groen vond, want hij vloog weg zonder zich te goed te doen aan onze kikkers.

Ook terug van weggeweest: de waterjuffers. Dit is een eerste exemplaar dat ik vorige week kon fotograferen, niet de beste foto, gezien de omstandigheden. Ik vermoed een pantserjuffer.

DS1_6516

14 gedachten over “Alles komt terug

 1. Blauwe reigers laten een lekker groen kikkertje nochtans niet links liggen, mocht ik al verschillende keren ondervinden.
  Stratiotes lukt hier niet. Waardoor het komt, daar komt het door. Ik vermoed dat de waterwaarden er iets mee te maken hebben.

 2. Hier lukt het wel met de krabbescheer maar de poelslakken vreten ze allemaal op. De eerste juffers vliegen inderdaad recent rond, het zijn bijna allemaal (voor zover ik het hier zie) nog niet uitgekleurde vuurjuffers.

 3. Alles komt terug … dan gaat ge inderdaad in de nazomer terug het water in moeten. En als ge niet zo ver woonde … nee, met koffie moet ge niet afkomen … Pff, die social distancing …

 4. Wij hebben hier eindeljik ook wat planten in de tuin staan: lavendel, nachtjasmijn, iets wat mijn schoonmoeder heeft meegebracht en waarvan ik de naam niet ken, en twee bomen: een appel,- en een pruimenboom.
  Ik ging bijna uit mijn dag van vreugde toen de pruimenboom in bloei stond 🙂
  En nu zijn de eerste vruchtjes zichtbaar!

 5. Bij mij is de vijver ondertussen ook klaar om gevuld te worden! Heeft u toevallig niet wat planten op overschot om mee te starten? 😉
  Ik lees toch dat je best bij andere vijveraars aanklopt in het begin.

  1. Die heb ik. Zodra de coronamaatregels dit toelaten, wil ik gerust wat klaarzetten. Ik doe sowieso een voorjaarsonderhoud van de vijver over 2-3 weken schat ik, tegen dan zal dat wel in orde zijn. Maar verwacht in het voorjaar geen massale hoeveelheid planten (wel voldoende om een vijver mee te starten, denk ik), ik heb vorig jaar op ’t einde van ’t jaar kruiwagens afgevoerd…

   1. Dat is fijn! Dan kom ik indien nodig op het einde van het jaar nog eens op bezoek he, ervaringen uitwisselen 😉

    Kan ik je via mail of een andere weg bereiken als het zover is, of heb je mijn gegevens?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: