Vlinders

De enigste vlinder die ik hier echt erg frequent zie, is eigenlijk een dagactieve grasmot, met name dit muntvlindertje (Pyrausta aurata). Het vlindertje is amper 15 mm groot, en fladdert eerder onbeholpen op Orgeanum, Calamintha en Nepata.

De laatste dagen zie ik nu wat meer distelvlinders, maar nooit in echt grote getale (vandaag telde ik er 6). Verder nog een (3?) Atalanta’s, 4 koolwitjes, een gehakkelde Aurelia, een Bosblauwtje en een Bruin zandoogje. Wanneer ik de muntvlindertjes meetel, kom ik voor de eerste keer aan 20 stuks dit jaar…

DS1_6094

DS1_6124

15 gedachten over “Vlinders

  1. Als ik hier twee vlinders zie per dag, hebben we heel veel geluk. In tegenstelling tot Eilish zijn het dan nog vooral spinazievlinders. Hadden we deze groente gezet, zou het ook geen vetpot geweest zijn qua oogst…

  2. Ik hoef niet eens tot tien te kunnen tellen om te weten hoeveel vlinders er in mijn tuin zijn…
    Donderdag een eindelijk wat bloeiende buddleja met twee atalanta’s er op te snoepen en drie rondfladderende koolwitjes die er waarschijnlijk maar ene was. De atalanta’s bleven maar even en ze keken niet eens naar elkaar.
    Jouw bovenste foto is wonderschoon, ik kan zelfs de oogjes van de mot zien. Nooit gedacht dat motten mooi zijn.

  3. Hier in de tuin ook gene vette van vlinders. Ben onlangs gaan wandelen in een graasweide van een nieuw stuk bos niet zo ver van ons en wat er daar rondvloog, dat was zalig. Verschillende blauwtjes en ook warm gele vlinders die ik nog nooit gezien had. En nog vanalles wat ik niet ken …

  4. Heb ze eigenlijk nog nooit geteld in die vorm, maar als ik op basis van mijn vele buiten in de tuin zitten mag gokken zou ik schatten een kleine 10. Ondanks de vele vlinderbevordende acties.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: