Vijver

De vijver is dit jaar voor de helft gevuld met (draad) alg, de andere helft is glashelder. Ik ga er van uit dat de plantengroei die algen-opstoot wel onder controle krijgt.

Doen het opvallend goed in de vijver: de krabbescheren, twee jaar geleden kocht ik me 10 exemplaren, ik denk dat ieder exemplaar minstens 5 nieuwe exemplaren heeft aangemaakt. Verder voelt de Zwanenbloem zich duidelijk in haar sas. De planten hebben ondertussen één volledige oever ingepalmd over een stuk van bijna 2 meter. Er groeien ook Zwanenbloemen vanop de bodem van de vijver (80 cm diep). Een andere plant die vorig jaar blijkbaar twijfelde, maar onverdroten is gegroeid: Stachys palustris.

Doen het ook opvallend goed: er zitten behoorlijk wat kikkervisjes in de vijver. En ik schat dat er minstens 10 salamanders met hun voorplanting bezig zijn in de vijver.

DS1_5453 (2)

16 gedachten over “Vijver

  1. WC-borstel – een propere, vaneigens – op een bamboestok monteren, tussen de draadalgen steken en draaien maar. Ettelijke malen herhalen. Op den duur blijft die groene smurrie geheid weg. (Zo leerde mij de ervaring.)
    Prima hulp hierbij: meer zuurstofplanten in je vijver brengen. Zij zijn de directe concurrenten van draadalgen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: