14 gedachten over “Geranium

 1. Zo’n geranium had ik nog niet gezien. Mooi. Wil ik ook. Bij mij komen die ordinaire rode steeds weer boven de bladlaag uitpiepen. Staat ook wel kleurig hoor.

  1. Ik denk dat jij over Pelargoniums praat. Deze bloem hoort bij Geranium phaeum, het is een vaste plant die je dus gewoon in volle grond aanplant en ieder jaar terugkomt. ‘Geraniums’ perkplanten zijn verwant, maar behoren tot de Pelargoniums. Vandaar ’t belang van de benaming, één van de vele foute Nederlandstalige vertalingen (bvb Tulpenboom is er ook nog ééntje)

   1. Je weet inmiddels wel dat ik geen tuinier ben. Ik heb een grote tuin, die door de vorige, ook al ondeskundige eigenaar is aangelegd. Ik schoon op en vernieuw. Tja, die benamingen, dat is me wat. Hartelijk dank voor je uitleg. Ik volg je blog graag en blader eens door het archief. Van een Tulpenboom had ik nog niet gehoord. Zoek ik op.

     1. Hier in Nederland spreekt volgens mij niemand over een Tulpenboom als een Magnolia wordt bedoeld. Ook niet Beverboom, wat dus wel correct zou zijn. Verwarrend.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: