Tulipa clusiana

De botanische tulpjes die ik jaren geleden plantte, doen het nog steeds goed. Ze vermeerderen zich veel langzamer dan de krokus et alii, maar zijn toch ieder jaar prominenter aanwezig. Deze Tulipa clusiana vind ik erg mooi, niet alleen vanwege de bloem, maar het blad van deze tulp heeft wel wat weg van gras, en valt dus minder op.

10 gedachten over “Tulipa clusiana

  1. Dank voor de tip.
    Dan is het maar vast goed dat ik geen enkele bollenbloem heb. Ik vind ze over het algemeen niet mooi. Overigens, ik heb een schaduwrijke bos/parktuin die vooral dient als voedselschuur en verblijfplaats voor vogels en wat andere diertjes. En voor mijn plezier, uiteraard.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: