25 gedachten over “Rozemarijn

  1. Plantjes uit de supermarkt zijn zo gekweekt dat ze niet erg lang meegaan. Je koopt geen echte plant, maar eigenlijk een hoop bij elkaar gepropte en gekweekte miniplantjes. Daardoor kunnen de wortels geen voeding meer uit de bodem halen.
   Die “baby’s” zijn bovendien onder kunstlicht gedwongen om snel te groeien om zo, vaak reeds bloeiend, in de supermarkt te staan floreren. Je haalt dus een uitgeputte hoop “miniplantjes” in huis, wat helaas leidt tot een snelle en trieste dood van je aankoop.

   1. Hartelijk dank. Wie kan ik nog wel vertrouwen? Intratuin of tuincentrum Pelckmans Turnhout? Het zijn toch allemaal grote ketens die tuincentra. Ik heb net drie plantjes in pot die niet bloeien bij de Aldi gekocht. Ze gaan morgen de volle grond in. Ik zal eens kijken hoe die zijn samengesteld. De bieslookplantjes die ik jaren geleden bij de Coöp (een grote Nederlandse supermarktketen) voor 1€ per stuk kocht staan elk jaar in bloei. Dat is ook hun enige bestaansrecht hier, die mooie paarse bloembolletjes. In de winter verdwijnt het bieslookplantje volledig om elk voorjaar weer op te komen. Ik heb bij de Coop veel meer kruiden gekocht die ik moet intomen omdat ze gaan woekeren. Dat moeten dus goede plantjes zijn geweest. Tuincentra kopen toch ook in bij de teler, die telen die plantjes ook niet zelf. Ik begrijp dat er dus telers en telers zijn. Wat kunnen jullie mij aanbevelen?

   1. Die supermarktkruidenplantjes in een potje zijn volgens mij ook alleen maar bedoeld om op de vensterbank in de keuken te zetten zodat je er makkelijk wat vanaf kunt knippen om in de pan te doen. Leeggeknipt is nieuw plantje kopen. Ik ben eigenwijs en heb ze buiten geplant. Wie niet waagt die niet wint, nietwaar. Ik heb dus geluk gehad.

 1. Mooie foto ! Persoonlijk check ik de bloemetjes niet zo, dat doet da lady of da house, maar we hebben dat in de tuin / de terrasbak maar bij mijn weten staat die niet zo mooi.

 2. Ik heb gisteren een plant in pot die zielig werd binnen in volle grond geplant. Ook een stuk teruggesnoeid. De ooit grote struik buiten overleefde de droogte van vorig jaar niet.

 3. Ik had al een grote struik die twee winters geleden een heel stuk ingevroren was. Wat er overblijft, is een gedrocht van vorm maar ik kan het toch niet wegdoen. Ik heb wel een nieuwe plant op een meer beschut stukje gezet.
  Zalige bloemetjes heeft ie hè…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: