Slakken

Deze Nepeta kubanica was de voorbije jaren een plant die heel veel last had van slakkenvraat. Vandaar dat ik enkele jaren geleden de slakken probeerde te bestrijden met koperen ringen. Maar dit jaar heb ik helemaal geen last van slakkenvraat op deze planten.

Ook enkele andere planten (Astrantia, Monarda, Phlomis, Echinacea, Aster), die typisch last hebben van slakkenvraat, blijven er dit jaar van gespaard. Een gevolg van de droogte van vorig jaar, of is er meer aan de hand? Vorig jaar vond ik ’s avonds vaker padden terug in de borders, en die lusten wel een slak.

8 gedachten over “Slakken

  1. Hier ondanks de droogte van vorige zomer toch al wel wat slakken gevonden. Dus het ligt zeker aan je vijver en de padden en andere diertjes die je daarmee naar je tuin geloodst hebt. Fruitberg volledig in evenwicht daarmee…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: