velt eco-tuindagen 2019

Het eerste week-end van juni zijn er naar jaarlijkse traditie de velt eco-tuindagen.  De Fruitberg zal ook dit jaar weer deelnemen.

Deelnemen aan de eco-tuindagen levert de nodige motivatie om tuinklusjes niet uit te stellen, daardoor ben ik begin juni gezegend met een tuin die er goed uit ziet. Aangezien het zaterdag vorig jaar erg rustig was qua bezoekers , ga ik me die dag reserveren om de laatste dingen in orde te brengen, en alleen op zondag deelnemen.

Gelukkig heb ik vorig jaar een flink pak foto’s genomen, midden mei, zodat ik nu opnieuw wat up-to-date promotiemateriaal heb. En al stinkt eigen stoef, die foto’lijken wel uit een boekske te komen, … of toch niet, want de tuinen in de boekskes zijn meestal veel afgelikter. Laten we zeggen dat het foto’s lijken uit een boekske dat ik zou kopen.

DS1_4875

DS1_4840

DS1_4837

DS1_4835

DS1_4832 (1)

DS1_4898

DS1_4828

18 gedachten over “velt eco-tuindagen 2019

 1. Wij doen ook weer mee, het hele weekend.
  Meestal komt er op zondag veel volk, krijg je het veel drukker.
  Gr Jan(Wilde een Tuin)

 2. Wij doen dit jaar met onze afdeling ook terug eens mee met Frans De Smedt zijn tuin. En ook alleen op zondag. Dat is inderdaad ideaal, die zaterdag gebruiken wij ook voor de laatste voorbereidingen.
  Ik wacht nog even om nog eens mee te doen. Wil eerst nog vanalles veranderen aan de tuin. Maar doordat we nu vooral aan ‘t investeren zijn in onze studenten, komt dat er niet echt van…

 3. Ik hou het toch liever op wat be-perken. Wild en enthousiast, dat zeker, maar enkel binnen de borders. Maar dat je tuin er fraai uitziet, staat buiten kijf.
  Ach, les goûts et les couleurs, nietwaar?

  1. Absoluut, maar de foto’s geven geen volledig correct beeld hoor, die insectentuin en schaduwtuin zijn echt wel klassiek, strak. De rest zijn allemaal foto’s van de bloemenweide en vijver een stukje dat wat wilder is.

 4. Lekker wild!!!! Voor een bloemenweide moet dat maar in de border wil ik ook meer structuur anders krijg ik klachten van mijn Madame 🙂

 5. Nog maar het begin van het jaar en jullie plannen al de maand juni. Ja het is heerlijk en ook nodig om alles goed op voorhand te plannen, ik weet er alles van. Wij hebben 15 jaar deelgenomen aan de Open Tuindagen maar niet bij Velt, Niet dat we geen Velters zijn in tegendeel wij hebben duizenden mensen geïnspireerd om geen gifstoffen te gebruiken, geen pompen voor de vijvers, alleen zuurstofplanten, leren composteren, insecten- en bijenborders gecreëerd. Ik wens je heel veel succes

  1. Ik heb een verslag van je tuin gelezen in het tijdschrift van de VVPV, ik heb dus wel enkele foto’s van jouw prachtige tuin gezien. Ik probeer mijn tuin ook ten dele klassiek te houden, om mensen die nog meer klassiek denken ook over de streep te trekken. Ik zal ooit ook wel eens deelnemen met de landelijke gilden, maar niet voordat mijn taxusrupsen wat groter zijn en de aangeplante bomen wat meer structuur in de tuin brengen.

 6. Wij doen ook mee. Zesde keer ? Zevende? Ik ben de tel kwijt! Ik vind het altijd weer plezant om verhalen te horen en tips uit te wisselen. En inderdaad, bijkomend voordeel: de nodige klussenzijn klaar. Of toch ongeveer…

 7. Hey, doe je dit jaar nog mee? Ik vind je tuin niet terug in de lijst op de website van Velt (al heb ik zo’n vermoeden dat de zoekfunctie niet goed werkt…)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: