Originele vragen om stiltes te vermijden

Dit lijstje stond met nieuwjaar in de Standaard.
Een leuk lijstje om te beantwoorden.

1. Als je aan tafel kon zitten met eender wie uit de geschiedenis, wie zou je dan kiezen?

Ik zou er zowat alles voor geven om nog eens te kunnen communiceren met mijn vader, of een aantal andere gestorven familieleden, maar laten we die mogelijkheid gewoon schrappen.
Ik denk … Charles Darwin. Volgens mij één van de grootste wetenschappers/geesten die ooit op onze planeet verbleven. Met de meeste andere grote wetenschappers zou ik niet of moeilijk kunnen communiceren, denk ik (oud-Engels, Grieks, Latijn,…)
Onder alle levende mensen? Michael Palin en John Cleese om me eens goed te amuseren.

2. Als je volgende week zou moeten verhuizen naar het buitenland, welk land wordt dan je nieuwe thuis?

Dan heb ik dus twee mogelijkheden: wonen in ’t Buitenland (deelgemeente van Bornem) zie ik wel zitten, maar dan verhuis ik niet naar ’t buitenland. Dus de andere mogelijkheid,  een echt ander land: mijn voorkeur gaat dan Nieuw-Zeeland zijn, denk ik. Lijkt me een geweldig land, mooie cultuur, aangenaam klimaat. Of misschien Nederland.

3. Wat is het beste boek dat je in 2017 gelezen hebt?

“Pol wordt kapitein”. In één keer uitgelezen op ’t toilet.

4. Welke film zou je zeven keer achter elkaar kunnen kijken zonder in slaap te vallen?

Dat is een makkelijke . “The Shawshank Redemption”. Ik denk dat ik hem ondertussen al wel 30 keer gezien heb. De film gaat eigenlijk over de twee belangrijkste dingen in ’t leven, vriendschap en hoop.

5. Als je kon tijdreizen, waar zou je dan naartoe gaan?

Wel, als ik kon tijdreizen, dan moest ik niet kiezen, want dan kon ik iedere dag kiezen om naar een ander tijdstip te reizen. Maar wanneer de vraag is ‘als je één keer kon tijdreizen, waar zou je dan naar toe gaan?’, dan weet ik het eigenlijk ook niet direct.
Naar de nabije toekomst om de cijfers van euromillions te kennen? Dat zou niet alleen banaal zijn, als ik kan tijdreizen, kan iedereen dat, en dat zou dus niet werken.
Naar de wereld over 50 jaar, om te zien waar het met deze wereld naar toe gaat? Dat kunnen anderen ook. Ik denk dat ik gewoon eens echt ver terug in de tijd ga, tot de periode dat de Dinosaurussen nog op deze aardkloot woonden. Op voorwaarde dat ik zeker terug kan reizen. Want als ik niet kan terugreizen, dan zou ik gewoon in ’t hier en nu blijven.
En dan nog een moeilijke: zou ik er voor kiezen om mezelf op pakweg mijn 18de nog eens terug te zien, of eerder 30 jaar in de toekomst te gaan om te zien hoe het me dan afgaat?  Ik ben eigenlijk best tevreden met mijn leven tot nu toe, dus denk ik toch eerder om naar de toekomst te gaan, en mijn toekomst te kennen, dan om mijn jonge ik advies in te spreken. Ik vermoed dat die jonge ik toch niet zou luisteren.

6. Wat was voor jou de beste dag dit jaar?

Dit jaar is één dag oud. Het antwoord is dus simpel : 1 januari 2019.
OK, 2018 dan maar? Eigenlijk zijn zowat alle dagen met de vrienden of de familie de beste van ’t jaar, niet? Maar er één uitpikken? Te vermoeiend.

7. Heb je restauranttips in (locatie naar keuze, liefst wel een plek waar je gesprekspartner woont, studeert, werkt,…)?

Spijshuis Dieu, hier in Tienen. Een leuk, beetje alternatief eethuis, met een steeds wisselende kaart. En ’t is er echt lekker, en de bediening is er ongedwongen maar top.

8. Wat zou je het liefst winnen: een Nobelprijs of een Olympische medaille?

Een Olympische medaille brengt meer roem met zich mee, maar geef mij toch maar een Nobelprijs. Als ik mag kiezen, die voor de Vrede. En wanneer het toch een Olympische medaille moet zijn: die van de marathon, het speervangen of het kogelkoppen.

9. Wat is jouw favoriete stad?

Dit gaat tussen Leuven en Gent. Ik denk dat ik toch maar voor Leuven kies.

10. Welke kapsels heb je al gehad? 

Dit vind ik een domme vraag, next. Ooit vertelde een lerares ons dat “Domme vragen niet bestaan”. Eén van mijn vrienden stak zijn vinger op, en vroeg “Hoeveel bomen staan er op de speelplaats”. De lerares antwoordde met “Dat is nu eens een domme vraag”.

11. Over wat zouden we ons over vijf jaar ongelooflijk hard schamen maar doen we nu allemaal?

Wel een interessante vraag, één van de interessantste van het lijstje.
Vijf jaar is echt wel kort. Ik denk misschien plastieken zakjes gebruiken? Maar dat doen we nu al niet allemaal meer, natuurlijk.

12. Rijden we over pakweg 20 jaar nog met de auto rond, denk je?

Ik denk het wel. Ik vermoed wel dat de auto een andere plaats in ons leven zal innemen, van zodra de wagen zelfrijdend wordt, zullen wagens ook meer en meer naar een vorm van openbaar vervoer evolueren (zodat je een auto kunt selecteren in functie van je behoefte), parkeerplaatsen in centra kunnen dan ook helemaal verdwijnen.

13. Wat is het raarste dat je ooit al in de woonst van iemand anders hebt gezien?

Kan me niet direct iets bedenken. Tenzij een krokodil, maar dat was in een café. Iemand die naast me op kot woonde had een konijn binnen rondlopen, ook wel apart.

14. Als jij een sekteleider zou zijn, wat zou dan de belangrijkste regel zijn?

Ik wil geen sekteleider zijn, want dat wilt zeggen dat ik me met een groep mensen af zou scheiden van de rest van de wereld.  Een sekte gaat voor mij ook in tegen de individuele vrijheid van individuen.  Maar indien ik dan toch leider zou zijn van een sekte: waarbij mensen mij uit vrije wil volgen, dan zou ik zeggen : iedere zaterdagavond samen gehaktbrood met tomatensaus, gekookte aardappelen en boontjes eten. En daarna een Dame Blanche, zonder slagroom.

15. Geef jij je collega’s bijnamen?

Neen. Zelfs niet wanneer ze die verdienen.

16. Wat is de ergste naam die je aan je pasgeboren kind kunt geven? En de mooiste?

Ik las dat er enkele jaren geleden kinderen zijn geboren en de naam ‘Loezer’ en ‘Herfst” kregen. Waarom doe je dat je kind toch aan, denk ik dan?
De mooiste namen? Gewoon één van de enkele honderden normale namen, zeker?

17. Is een tomaat een groente of fruit? Wat is het verschil eigenlijk?

Een tomaat is fruit (want het is een vrucht) die we gebruiken als groente. Voilà, dat is opgelost in één regel. Groente is een deel van de plant (stengel, blad,…), fruit is een vrucht. Maar de mensen die daar over discussiëren zijn dezelfde mierenneukers die afkomen en zeggen ‘Wit is geen kleur’. Dus: als iemand je deze vraag stelt, antwoord je gewoon: “Dat vind ik nu eens niet relevant, maar ik vind tomaten wel lekker”.  En indien de persoon dan toch aandringt, volg je met “In de oven, met wat olijfolie en basilicum, dat is toch gewoon zalig’.

18. Ananas op je pizza doen: heiligschennis of gewoon lekker?

Heiligschennis. 50 stokslagen in mijn sekte. Toch wanneer je die ananas op mijn pizza legt. Wat jij op jouw pizza legt, kan me weinig schelen, desnoods wormen, ingewanden van vis of een koeienvlaai  (tenzij je bij mij aan tafel zit, natuurlijk, dan toch liever niet). Maar met ananas op je pizza mag je nog wel bij mij aan tafel zitten.

19. Wat is de grappigste streek die je ooit met je broer/zus hebt uitgehaald?

Een tweede afstandsbediening gekocht voor de TV. En telkens hij het programma van de TV veranderde, zette ik de TV terug op het vorige programma. Ook wanneer hij het programme toen veranderde via de TV (dan zette ik een andere post op). Best leuk.
Mijn jongste broer wou graag gaan paintballen voor zijn vrijgezellenavond. Die wens hebben we ook ingewilligd, maar wat hij niet wist was dat hij het konijn was (gekleed in een kleurrijk pak vol belletjes) en wij (broers en vrienden) de jagers. Hij kreeg één minuut om te vluchten en zich te verbergen. Hij vroeg toen “Wanneer krijg ik een geweer”, waarop het antwoord was “Sinds wanneer hebben konijnen een geweer, lopen nu”.

20. Heb je al eens een brouwerij bezocht?

Ja. Ik heb zelfs ook een tapcursus gevolgd bij Interbrew.

21. Zou jij naar Mars reizen voor pionierswerk als je wist dat je niet meer kon terugkeren?

Neen. Dat laat ik aan anderen over. Alleen al die ellenlange reis daar naar toe, afgezonderd van familie, vrienden,…

22. Wie is je oudste vriend?

Oudste, zoals in ouderdom? Of al ’t langste mijn vriend?
Ik pas het advies van Baz Luhrmann (‘Sunscreen’) toe:

“Understand that friends come and go, but for the precious few you should hold on
Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle
because the older you get
the more you need the people you knew when you were young

Mijn beste vrienden ken ik dus al 30 jaar of meer.

23. Heb je ooit nagedacht over een tatoeage?

Ja. Zo ergens een kleintje, onzichtbaar wanneer ik gewoon gekleed ben,. Wel een zelf-relativerende. Geen macho-gedoe, maar ’t omgekeerde : Tweety, denk ik dan.
Maar toch maar neen dus, bedankt, niet voor mij.

24. Welke superheldenkracht zou je partner/kind/ouder moeten hebben?

Onsterfelijkheid.

25. Wat is jouw meest waardeloze talent?

Ik kan een pint leegdrinken voor jij ‘Fruitberg’ kan zeggen.

13 gedachten over “Originele vragen om stiltes te vermijden

  1. Haha, meneer Fruitberg ging in 2019 alleen schrijven over zijn tuin en zijn fiets…
    Leuk dat je dat niet nakomt. Zo kunnen je blogvrienden je wat beter leren kennen. 😊

  2. Zalig 🙂
    Ik wil wel op zaterdag komen eten in uw sekte, maar zou voor de rest toch wel de vrijheid willen bewaren ananas op mijn pizza te mogen leggen (ik weet niet of daar in die sekte dan op neergekeken wordt?)
    En “Maar de mensen die daar over discussiëren zijn dezelfde mierenneukers die afkomen en zeggen ‘Wit is geen kleur’. ” -zo herkenbaar, hardop mee gelachen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: