Doorzetter

Deze Paeonia ‘Bowl of Beauty’ was één van de weinige planten die al in de tuin stonden voor wij het huis kochten. De plant stond aangeplant op de rand van ons perceel. Tijdens het aanplanten van de haag is de plant over het hoofd gezien, waardoor er een haag pal boven deze plant is aangeplant. Het jaar nadien viel me één van haar bloemen op, tussen de haag. Omdat het toen zeer warm was, besliste ik om de plant niet dan te verplaatsen, maar te wachten tot de winter. Maar aangezien ik dat vergat, vond ik twee jaar later nog twee kleine scheuten terug tijdens het wieden in de zomer.

Ik besliste om de planten op dat ogenblik uit te graven, en alsnog een poging te doen om de plantjes te redden. Eén van beide scheuten heeft de verplaatsing overleefd, en werd een jaar later (winter 2017) nog eens verplant (oeps). Het is algemeen geweten dat Pioenen niet houden van verplanten, maar dit exemplaar is ondertussen enthousiast gegroeid en geeft me dit jaar al enkele bloemen.

Zelf vind ik deze variëteit niet natuurlijk genoeg, en ik zou ze ook nooit aanschaffen, maar  de link van deze plant met het huis is voor mij voldoende om deze een plaatsje te geven in mijn tuin.

6 gedachten over “Doorzetter

  1. Ik heb ook pioenen in mijn tuin in HD. De knoppen staan echt op barsten. Echt hele mooie bloemen die veel mieren aantrekken vanwege de zoete nectar. Ik ga deze plant wel verplanten naar de tuin in WO.

  2. Ik heb ondervonden dat het één van de weinige planten is waarvoor geldt: hoe ouder hoe overvloediger en hoe mooier hij zal bloeien.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: