Lente

Dit week-end Koolwitje, Dagpauwoog, Citroenvlinder, Oranjetipje, Icarusblauwtje en Gehakkelde Aurelia gezien. Verder hangen er zwermen metselbijen rond alle insectenhotels, staan de eerste fruitbomen in bloei, zwemmen er kikkervisjes in de vijver en wiedt een goedgeluimde mijnheer Fruitberg zijn bloemenborders.

DS1_4545
Hondsdraf in de bloemenweide

Laat het duidelijk zijn, de lente is in ’t land. Door de aangename hitte van de voorbije dagen is de grond wat opgedroogd en wat warmer, waardoor het een heel week-end ideaal tuinklusjesweer was. Een schril contrast met vorige week, toen de grond nog zo koud en vochtig was, dat de vingers verkleumden tijdens het wieden.

DS1_4542
Narcissus pseudonarcissus kondigt de lente aan

Volgende week-end komt de fruittuin aan de beurt. En de tuin zal er volgend week-end sowieso anders uitzien,want bij zowat alle struiken is nu ontluikende bladvorming te zien, over een week gaat de tuin veel groener zijn.

DS1_4531
Ook de pioenen lopen nu volop uit.

11 gedachten over “Lente

  1. Ik heb dezelfde vlinders gezien maar in plaats van het icarusblauwtje, een boomblauwtje. En vandaag zowaar een kolibrivlinder. Lente, heerlijk toch!

  2. Geweldig, al die vlinders! Hier alleen het citroentje zien fladderen.
    Maar dit is de mooiste tijd van het jaar: de eerste warme, zonnige dagen na de winter, alles spuit de grond uit en het wordt alleen maar mooier de komende maanden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: