Konijn

Weer een tijdje geleden dat ik nog eens een berichtje schreef.

Vorige week was er hier een verjaardagsfeestje. Het konijn dat mijn petekindje op het flipboard tekende had duidelijk last van het perspectiefvirus, of zou het toch opgegroeid zijn in de buurt van een scheurtjescentrale?

Eén van de  blikvangers tijdens het feestje: de vogels in de tuin. Sinds 4 weken krijgen de vogels hier opnieuw voedsel aangeboden, en ze gaan daar erg gretig op in. De silo’s hangen nu allemaal vlak tegen een haag aan, een tip die ik ergens las : zo kunnen de vogels zich verbergen in de haag, ze blijven ook veel langer in de buurt van de silo’s hangen.

Op een bepaald ogenblik stond zowat de helft van de bezoekers de vogels in de tuin te tellen/bewonderen (drie pimpelmezen, vier koolmezen, één zwarte mees, zes staartmezen, een boomklever, een heggenmus, een roodborstje, tientallen vinken, een keep, een bonte specht en nog een tiental groenlingen). Wat later dook één van de eekhoorntjes op in de notelaar.

Dat zijn dus weer enkele mensen die de meerwaarde van ecologisch tuinieren kennen.  Het kost wel aardig wat geld, dat vogels voederen. De eerste 10 kg silozaad was na drie weken al op. Maar je krijgt er dus heel veel voor terug.
DS1_4356

DS1_4352

18 gedachten over “Konijn

 1. Ik hou het hier al jaren bij pinda’s in een netje. Mezenbollen werden, ondanks massa’s mezen (behalve vorige winter) altijd ongemoeid gelaten. Dit jaar eten de merels ook voor het eerst nootjes. Nu maar hopen dat de kleinere vogels niet verjaagd worden.

 2. Mens, die vogels kunnen vreten 🙂 ! Mooie attractie, dat heel zeker. Mijn schoonmoeder woont achter een bosje en daar zaten deze namiddag een zwerm vogels die een waar concert gaven!
  (mooi konijn, trouwens 🙂 )

 3. Ik ben pas deze week begonnen, en al na een paar uur noteerden we een x koolmezen, y pimpelmezen, 5 kuifmezen, een stel vinken, een heggenmus, één (twee?) boomklever(s), een boomkruiper, en natuurlijk een generaal roodborst.
  En vandaag ook nog twee merels, een grote bonte specht, een groenling en een koppeltje Turkse tortels.
  Hier dezelfde ervaring wat hagen betreft: Onze voederplekken bevinden zich bij een 100-jarig beuk, en in de buurt van een paar hagen. Hier krioelt het steeds van de vogels, terwijl de voederplank die parmantig in het midden van het keurige gazon van de buren staat nauwelijks bezoek krijgt. Dus in tegenstelling met de raad die je vaak leest, dat de vogels vooral een overzicht moeten hebben naar alle kanten, lijken ze eerder de voorkeur te hebben voor beschutte plekken waar ze zich meteen in veiligheid kunnen brengen bij onraad.

 4. Uiteraard is dat konijn uit proportie: het heeft te lange poten en te korte oren. Een blinde die dat niet ziet, zeg.
  Het vogelverkeer heeft ook hier spectaculaire proporties aangenomen. En zoals je schrijft: dat pluimage vreet een aardige duit uit ons bruintje. Maar wat een heerlijkheid om zoveel moois te mogen aanschouwen!

 5. Het is, hoe dan ook, een expressief konijn!
  Hier ben ik ook sinds een week of drie de vogels aan het voeren. Het viel ons meteen op hoeveel erop af kwam, ook boomklevertje en bonte specht, naast mussen, mezen, merels.
  Heerlijke poezentelevisie, ze zitten geregeld voor het raam te kijken .

 6. In onze nog kale tuin hangt nu ook zo’n silo met pinda’s en zo’n pindakaaspot. Ik ben er natuurlijk weinig, maar de pimpel- en koolmezen hebben de lekkernijen inmiddels ontdekt. Nu de rest nog…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: