Zeldzame bezoekers

Op de foto hierboven zie je een gewone honingbij, foeragerend op Helenium. De foto dateert van zaterdag en was de eerste waarneming van een honingbij in mijn tuin dit jaar. De dichtstbijwonende imker is twee kilometer hier vandaan gevestigd, en dat is toch een flinke afstand voor een bij.

Vannacht kwamen ook de regenwolken nog eens op bezoek, 10 mm regen vannacht.  Sinds de buien van 1 juli was het in de Fruitberg opnieuw bijna twee weken zo goed als droog gebleven. Na de buien van vannacht is er in juli 30 mm regen gevallen, dat is meer hemelwater dan in de volle maand april en bijna evenveel als in de maanden mei en juni. Ik heb de indruk dat het op veel andere plaatsen in België de voorbije week veel meer heeft geregend, maar ik klaag niet.

 

4 gedachten over “Zeldzame bezoekers

  1. Mooie foto….
    Wij denken erover om te zijner tijd een bijenvolkje in onze tuin te laten zetten, misschien op huurbasis, dus dat wij niet de eigenaar zijn. Daar hebben we (nu nog) te weinig kennis voor.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: