Asclepias incarnata ‘Cinderella

Iedere keer je een nieuwe plant in de tuin aanplant is het toch een beetje afwachten hoe die plant het ‘doet’. Deze nieuweling staat nu voor ’t eerst in bloei, Vlak na ’t aanplanten had de plant enorm veel last van slakken, maar dat lijkt ondertussen onder controle.

Deze zijdeplant werd op een vochtig plekje gezet waar andere planten het voordien redelijk moeilijk hadden. De plantenbeschrijvingen die je op internet vindt over deze plant spreken mekaar tegen, op de ene plek lees je dat de plant moet beschermd worden tegen overvloedige regenval en sneeuw in de winter, of dat de plant op een droge grond moet geplant worden.  De kwekerij waar ik de plant kocht geeft aan de plant in vochtige grond hoort of in de moeraszone van een vijver.

De Engelse naam (Swamp milkweed) lijkt me toch aan te geven dat deze plant bij mij op de juiste plek staat en dat het leeuwendeel van alle Nederlandstalige plantomschrijvingen op internet nog maar eens fout zijn, een gevolg van het blindelings van mekaar overschrijven, zonder enige kennis ter zake.DS1_3169

De bloemen leveren vel nectar en zouden heel wat leven moeten aantrekken. Het is één van de belangrijkste waard- én drachtplanten van de Monarch-vlinder. Maar de kans dat ik die hier ga aantreffen is redelijk klein, denk ik.

 

5 gedachten over “Asclepias incarnata ‘Cinderella

  1. De oranje Asclepias tuberosa heb ik hier niet kunnen overhouden. Wel mooie plant. Vriendin houdt hem op binnenkoertje in kuip die ’s winters binnengaat. jouw plant ken ik niet.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: