Akelei

Enkele jaren geleden plantte ik een twintigtal verschillende akelei-cultivars aan in de tuin. Enkele  variëteiten zijn verdwenen, maar de bloemen zie je nu overal doorheen de borden opduiken. Ik kan deze bloemetjes echt niet wieden en spaar ze overal. Dus komen er her en der verspreid akeleien te staan in de borders.

Bij deze zaailingen zijn er enkele variëteiten duidelijk dominant: naast de inheemse donkerblauwe variant zijn dat de lichtroze variant hieronder en maar vooral de dubbelbloemige bordeaux ‘Red Barlow’ (bovenaan) die werkelijk overal opkomt. Eigenaardig, want enkele jaren geleden werd me verteld dat die dubbele variëteiten snel verdwijnen uit de tuin en moeilijk uitzaaien.

DS1_2586

 

 

 

3 gedachten over “Akelei

  1. Met akeleien is het elk jaar weer bijzonder welke varianten er allemaal zullen verschijnen.
    Bijzonder dat de ‘Red Barlow’ zich zo lekker verspreidt! Hier is hij helaas verdwenen, en de dubbelboemigen verspreiden zich nauwelijks.

  2. Ik vind de enkelbloemige varieteiten veel mooier dan de dubbele. Bij ons ook verschillende kleuren. Alleen durven de slakken hier wel eens van de blaadjes snoepen. Dat is geen zicht, bloemen met afgevreten stengeltjes erbij…😜

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: