Klokjes

De sneeuwklokjesboom (Halesia diptera ‘Magniflora’) heeft zijn naam niet gestolen. 3 jaar geleden plantte ik het struikje uit in de voortuin, waar het nu gestaag groeit en langzaam ook steeds beter begint te bloeien. De struik speelt tot nu toe een redelijk discrete rol in de Eerste gezicht reeks, maar door die groei zal dat de komende jaren wel veranderen.

Onder op de foto een heel andere soort klokjes, die van Salomonszegel, Polygonatum. Een vaste plant. Zo zie je maar dat in de natuur de evolutie bij verschillende soorten planten (bomen, knollen en vaste planten) tot vergelijkbare oplossingen komt.

DS1_2513.jpg

8 gedachten over “Klokjes

  1. Polygonatum vind ik prachtig, maar ik erger me ieder jaar opnieuw aan de vraatzuchtige slakken (rupsen?) waaraan de plant ten prooi valt. Nog voor de zomer begint, hou ik slechts kale steeltjes over.

  2. Bedoel je de Halesia? Ziet er goed uit bij jou, hier gene vette. Ik ben thans een Styrax japonica als alternatief aan ’t proberen maar deze is geraakt bij de late vries onlangs.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: