Plant van de maand Maart : Glechoma hederacea

Deze maand  (enfin, eigenlijk vorige maand), zet ik nog eens een inheemse plant in het daglicht. Voor vele ‘traditionele’ tuiniers is dit een vervelend onkruid, ik vind het een leuke bodembedekker (groenblijvend bovendien) die indien hij te ongebreideld uitbreidt makkelijk te wieden valt.

Als bodembedekker onder de kruisbessen

De plant bloeit van maart tot mei of juni met kleine blauwe bloempjes Het is een uitstekende nectar-en stuifmeelplant voor hommels, bijen en solitaire bijen. En wanneer je je aan brandnetels prikt, kan je de pijn verzachten door er met handsdrafblaadjes op te wrijven. Enfin, dat zegt men toch, ik heb het nog niet geprobeerd.

9 gedachten over “Plant van de maand Maart : Glechoma hederacea

  1. Hondsdraf is inderdaad een woekeraar, maar in de tuin eigenlijk een vrij onschuldige schoonheid. Voortvarend ook: hij groeit zelfs in bomen.
    Anders is het gesteld bij veehouders: hondsdraf is giftig en palmt in no time ganse weiden in.

  2. Hier ook hondsdraf als toffe bodembedekker. Hij stond ooit ook zo overvloedig als op je eerste foto. Maar na wat intomingen van mijnentwege, weeft hij zich nu mooi tussen de andere bodembedekkers tussen. Prachtig om te zien, die lieve kleine bloempjes overal tussen!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: