Plant van de maand Januari: Cornus ‘Midwinter Fire’

Ik probeer nog een jaartje toe te voegen aan de ‘Plant dan de Maand’.

2017 start al met een flinke valse start, want deze plant van januari komt pas midden februari aan bod. De foto is wel van januari…

Door de winterprik was er niet direct sprake van winterbloeiers. Maar er zijn nog andere blikvangers in de winter.

Cornus ‘Midwinter Fire’ is een cultivar van Cornus sanguinea, de kornoelje met rode twijgen. Die staat hier ook in een aantal varianten in de tuin, maar deze ‘Midwinter Fire’ draagt toch mijn voorkeur uit.

ds1_1782

Jonge twijgen van de plant kleuren van oranjerood tot geel. Op winterse dagen is het een echte blikvanger. Eigenlijk staat hij beter ergens in ’t gazon of tegen een wintergroene haag op. Dan valt hij veel beter op dan tegen de dorre haagbeuk-blaadjes.  Door de plant op tijd en stond eens flink in te snoeien blijft  de plant een blikvanger in donkere winters, want takken verliezen hun kleuren bij het ouder worden.

Cornus sanguinea is een erg gemakkelijke plant, die het zowat overal doet.

2 gedachten over “Plant van de maand Januari: Cornus ‘Midwinter Fire’

  1. De Cornus sanguinea knip ik alhier zowat elk jaar flink terug. Bedoeling is om hem niet al te groot te laten worden en dieprood te houden.
    Momenteel staat hij volop te pronken tegen een immer groene klimopmuur.
    Leuk weetje: knip wat takken af en zet ze in water. Spoedig treedt er wortelvorming op. Vermeerderen is zodoende een lachertje.

    1. Ik heb al meer dan genoeg Cornus staan, hoef echt geen stekken meer. Om MidwinterFire echt mooi te hebben moet je wat afwisseling in ouderdom van de takken hebben (rood – oranje – geel), vandaar dat ik ze iets minder frequent snoei als de andere soorten

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: