Heptacodium mincoïdes en de dagpauwogen

Heptacodium mincoïdes is een prachtige laatbloeiende struik die ik nog wel eens in detail ga voorstellen.

Toen in vandaag de vlinderpopulatie in de tuin controleerde, zag ik in vergelijking met vorige week toch wel erg veel dagpauwogen, in totaal telde ik er 15. Tot ik deze zevenzonenboom zag. Op een struik van nog geen 2 m hoog en breed telde ik 16 extra dagpauwogen.

ds1_1462

De plant wordt door sommige mensen beschouwd als een goede drachtplant voor bijen, andere noemen hem waardeloos als drachtplant. Aangezien laatbloeiende heesters van groot belang zijn voor insecten, en aangezien de plant een echte schoonheid is, kreeg hij toch een plaats in de nectartuin.

Oververdiend blijkbaar.

edit : ondertussen tel ik nu 48 dagpauwogen. Ook atalanta’s beginnen nu in grotere getallen rond te fladderen in de tuin, koolwitjes lijken iets aan “t minderen. Benieuw of de teller de komende dagen nog stijgt…

10 gedachten over “Heptacodium mincoïdes en de dagpauwogen

  1. Geen enkele plant verdient het om waardeloos te worden genoemd. De Heptacodium mincoïdes is een fijne heester/boom met een schitterende late bloei. Alleen het afhangende blad pruim ik iets minder.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: