Fotoverhaal van de week 37 : London

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

We zijn in Londen, 2014. Een citytip met ’t gezin, waarbij we hier en daar iets bezoeken. ’t Was voor mij een 15 jaar geleden dat ik nog eens in Londen was. In vergelijking met Parijs – waar ik voor mijn werk de voorbije jaren zo vaak moest zijn – een zoveel aangenamere stad. Dag en nacht verschil. Iedereen lijkt er rustiger, beleefder.

In Parijs vind je in ’t centrum ook alleen maar oude gevels, in dezelfde oersaaie stijl. Voor de spannende architectuur moet je in Parijs buiten ’t centrum zijn, in Londen niet. Prins Charles mag Parijs dan een voorbeeld noemen en de vele moderne architectuur in Londen minachten, maar van een anachronisme als een prins verwacht je niet anders.

Ergens op deze weg komen we voorbij dit hedendaagse gebouw, dat bijna een spiegel lijkt, en waarin de gevel van de woning aan de overzijde weerspiegelt. Mooi toch?

3 gedachten over “Fotoverhaal van de week 37 : London

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: